ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – Live συναυλία της βραβευμένης συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου 09.12.2019

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ – Live συναυλία της βραβευμένης συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου 09.12.2019

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ    

Live συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ
Παρουσίαση του  έργου «Plano» της Άννας Στερεοπούλου  
Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:00-20:30

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ, στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο», η βραβευμένη συνθέτις Άννα Στερεοπούλου παρουσιάζει το νέο solo album & soundtrack «Plano» με παρουσία κοινού και σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδυκτιακή μετάδοση.

Πρόκειται για μια  ηλεκτρο-ακουστική συναυλία, με αναφορές σε προηγούμενα συνθετικά και ποιητικά της έργα, και εμπνευσμένη από τη μουσική κινηματογράφου, το θέατρο στο ραδιόφωνο και την ακουσματική μουσική.

Το μουσικό album / AV ArtWork, με τίτλο «Plano», που βασίζεται στην ηχητική σύνθεση «X» της Άννας Στερεοπούλου, παρουσιάζεται στην τρέχουσα και πλέον εξελιγμένη του μορφή, και εστιάζει στην επανενεργοποίηση των αισθήσεων, προσφέροντας ένα καλλιτεχνικό υπναγωγικό μέσο, που δημιουργεί την αίσθηση ενός ευρύτερου κόσμου απ’ αυτόν στον οποίο συνήθως εστιάζουμε.

Η οπτικο-ακουστική μορφή του «Plano» προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα  στο 5ο NEZ International Film Festival, στην Καλκούτα της Ινδίας στις 29/9/2019, όπου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Μουσικού Βίντεο (Best Music Video Award), ενώ η ελληνική του πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019 στο Σινέ «Μακεδονικόν», στο πλαίσιο του 60ού  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στις ενότητες Film Forward και Agora.

Ειδικευόμενη στο χώρο της μουσικής σύνθεσης για κινηματογράφο, η Άννα Στερεοπούλου εισάγει μια διαφορετική φόρμα ζωντανών παρουσιάσεων που περιγράφει ως κυματικό περιβάλλον και την οποία προωθεί μέσω του πιο πρόσφατου, διεπιστημονικού χαρακτήρα, έργου της, με τίτλο «SYN», η 2η φάση του οποίου  τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ για το 2019 και εμπνέεται από την εν εξελίξει καλλιτεχνική και επιστημονική της έρευνα από το 2009 έως σήμερα.

Ηχοληψία: Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης

Παρουσίαση-απαγγελίες: Δημήτρης  Τρίκας

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι με κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η μουσική σάς περιμένει στο Τρίτο

Info:

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:00-20:30

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Παρουσίαση του  έργου «Plano» της Άννας Στερεοπούλου  

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma