Συναυλίες του Δεύτερου Προγράμματος από το Αρχείο της ΕΡΑ 22.04.2017

Συναυλίες του Δεύτερου Προγράμματος από το Αρχείο της ΕΡΑ 22.04.2017

Συναυλίες του Δεύτερου Προγράμματος

από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Σάββατο 22 Απριλίου 2017, ώρα 22:00

Κάθε Σάββατο, στις 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το ελληνικό τραγούδι ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο, όπως έχει καταγραφεί ζωντανά στο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συναυλίες και μουσικές βραδιές από μικρούς ή μεγάλους χώρους, ανοιχτούς ή κλειστούς, σε ηχογραφήσεις παλαιότερες, αλλά και πιο πρόσφατες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα μεταδίδονται για πρώτη φορά.

Γνωστοί ερμηνευτές, σημαντικοί δημιουργοί, διαχρονικά τραγούδια, ειδικά αφιερώματα, μοναδικές μουσικές συναντήσεις στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών.

Η έρευνα, η επιλογή και η επιμέλεια του αρχειακού υλικού είναι του Σιδερή Πρίντεζη.

 Ειδικότερα, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00,  το Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει μια εκπομπή από τη σειρά «Συναυλίες της Φωνής της Ελλάδας», στο πρώτο μέρος της οποίας ακούγονται αποσπάσματα από εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Ζάτουνα Αρκαδίας προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στις 7 Οκτωβρίου του 2006, ενώ στο δεύτερο μέρος θα μεταδοθούν αποσπάσματα από συναυλία στη Χίο με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο πρώτο μέρος μιλά ο Μίκης Θεοδωράκης και τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη και στο δεύτερο μέρος τραγουδούν η Γλυκερία και ο Δημήτρης Μπάσης.

Επιμέλεια: Θέμης Ροδαμίτης.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Σάββατο 22 Απριλίου 2017 και κάθε Σάββατο, ώρα 22:00

Συναυλίες του Δεύτερου Προγράμματος από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm