Συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στον Φώτη Απέργη

Συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στον Φώτη Απέργη

Συνέντευξη της Κατερίνας Ντούσκα

στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στον Φώτη Απέργη

«Είμαι υπερήφανη για το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το ακούσετε. Το “Better Love”  είναι  ένα mid tempo pop τραγούδι με δύναμη και παλμό και η ομάδα μου είναι δυναμίτης», λέει η Κατερίνα Ντούσκα στην πρώτη της ραδιοφωνική συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και στον Φώτη Απέργη,  μιλώντας για τα βήματα που την έφεραν στη Eurovision.

Πάντως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν της μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως πρόεδρος της ομάδας εργασίας της ΕΡΤ για την Eurovision ήταν «Γιατί εμένα; Όμως με έπεισε. Γιατί κατάλαβα ότι ο ίδιος και η ομάδα εργασίας, που ασχολήθηκε με την επιλογή του καλλιτέχνη, έχουν ένα νέο, διαφορετικό όραμα, το οποίο το πιστεύουν πολύ» συμπληρώνει μιλώντας για μία μεγάλη ευκαιρία και για την ίδια, που είναι τραγουδοποιός,  και για τις γυναίκες τραγουδοποιούς και για το μουσικό χώρο που εκπροσωπεί.

Για το «Better Love»

«Είναι ένα τραγούδι πρώτης ακρόασης, με ατμοσφαιρικότητα, είναι αισιόδοξο, έχει μία ξεχωριστή αύρα, είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Μπορεί κάποιος να ταυτιστεί μαζί του ακούγοντας το πρώτη φορά».

Η Κατερίνα και η ομάδα της εξέλιξαν το τραγούδι  στο Λονδίνο και η ίδια δηλώνει πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία της με τον παραγωγό Phil Cook «που είναι πολύ μέσα στα πράγματα στη διεθνή σκηνή».  Όσο για την σκηνική παρουσία… «Είμαστε στις τελευταίες συζητήσεις, δεν έχει κλείσει κάτι» λέει και εξηγεί ότι σύμφωνα με αυτό που τώρα ετοιμάζουν δεν θα είναι μόνη στη σκηνή αλλά θα συνοδεύεται από φωνητικά και χορευτές. Τα σκηνικά στο video clip θα είναι φυσικά και vintage όπως ταιριάζουν στο νοσταλγικό της χαρακτήρα.

Για την Eurovision

«Από τότε πού ήρθα στην Ελλάδα ήμουν με παρέα, με φίλους αυτά τα Σάββατα της Eurovision και παρακολουθούσαμε μαζί το διαγωνισμό, όμως είχα εκπλαγεί όταν έμαθα ότι άνθρωποι στοιχηματίζουν κανονικά στη Eurovision».

Η Κατερίνα λέει στον Φώτη Απέργη ότι άρχισε να γράφει στίχους στην εφηβεία της, στίχους και μουσική στα 18 της. «Στην αρχή, στην εφηβεία μου έγραφα όταν ήμουν πεσμένη τώρα μπορώ με κάθε αφορμή. Είχα διαφορετικά ερεθίσματα γιατί μεγάλωσα στον Καναδά, το σχολείο μου ήταν τρίγλωσσο, αλλά νιώθαμε Έλληνες. Ήμουν η τραγουδίστρια του σχολείου μου στο Γυμνάσιο στο Μόντρεαλ».

 Η Φωνή της

Πότε αντιλήφθηκε το ξεχωριστό ηχόχρωμά της; «Σίγουρα από την εφηβεία μου, το είχα διαπιστώσει, μου το έλεγαν και οι άλλοι ότι η φωνή ξεχώριζε. Όμως η φωνή δουλεύεται, χτίζεται και οι καλλιτέχνες εξελίσσονται. Κι εγώ ξαφνιάζομαι όταν ακούω τη φωνή μου σε ηχογραφήσεις έξι χρόνια πριν.

Ελλάδα ή Καναδάς;

«Λοιπόν ο Καναδάς ήταν ένας άλλος κόσμος, με κρύο βασανιστικό. Η Ελλάδα σε ξελογιάζει. Δεν μου πήρε καιρό να προσαρμοστώ όταν επέστρεψα. Στην Ελλάδα βράζει το αίμα, υπάρχει μια ωραία αταξία. Ο Καναδάς από την άλλη δεν σε προβληματίζει, υπάρχει τάξη, υπάρχει λογική».

Η παρουσίαση στο «Άλσος» και η συνάντηση με τη  Μαρία Φαραντούρη

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσίασε την Κατερίνα στο «Άλσος» λίγο πριν τα Χριστούγεννα μαζί με δύο άλλα ταλαντούχα κορίτσια την Κατερίνα Πολέμη και την Άννα Ψυχογιού. «Δεν θα ξεχάσω πόσο με συγκίνησε, με λύγισε με αυτά που μου είπε» μας λέει η Κατερίνα, «Ο κ. Σαββόπουλος, μου είπε πως είμαι ξεχωριστή πολύ και ένιωσα ότι με πιστεύει».

Όμως, όπως σχολιάζει ο Φώτης Απέργης, και η Μαρία Φαραντούρη έχει μιλήσει για την Κατερίνα Ντούσκα με καλά λόγια. «Είναι κάτι σουρεαλιστικό. Γιατί έχω λάβει πολλή αγάπη από την κ. Φαραντούρη. Θυμάμαι που με είχαν πάει οι γονείς μου στο Μόντρεαλ να την ακούσω  και μετά όταν τη συνάντησα, σκέφτηκα… είδες πως τα φέρνει η ζωή;»

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ραδιοφωνική της συνέντευξη η Κατερίνα Ντούσκα στοχεύει στο τώρα και στο μέλλον. Πρώτος στόχος ο Μάιος στο Τελ Αβίβ και στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό». Και ένας πιο μακρινός μου στόχος; «Να συνεχίσω να κάνω τη μουσική που με εκφράζει, να μεγαλώνει η αξία αυτού που κάνω».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.