«Τα παιδιά του τελευταίου νησιού» στις «Μουσικές αφηγήσεις» του Τρίτου Προγράμματος 24.06.2018

«Τα παιδιά του τελευταίου νησιού» στις «Μουσικές αφηγήσεις» του Τρίτου Προγράμματος 24.06.2018

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Μουσικές αφηγήσεις» 

«Τα παιδιά του τελευταίου νησιού» του Ζουλφί Λιβανελί

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ώρα 09:00

Ζουλφί Λιβανελί

Το βιβλίο «Τα παιδιά του τελευταίου νησιού» του Ζουλφί Λιβανελί, παρουσιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός Άννα Σακαλή μέσα από την εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις», που μεταδίδεται την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:00, από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος.

«Τα βιβλία γράφονται για να αλλάξουν τον κόσμο», έχει πει ο μεγάλος Τούρκος συγγραφέας  και μουσικοσυνθέτης Ζουλφί Λιβανελί.

Το βιβλίο του «Τα παιδιά του τελευταίου νησιού», αναφέρεται σ’ ένα ορφανό από πατέρα αγόρι, το οποίο ζει μαζί με τη μητέρα του στο ειδυλλιακό Τελευταίο Νησί, μακριά από τη βία και τα οικολογικά προβλήματα που ταλανίζουν τον έξω κόσμο. Η γαλήνη όμως της μικρής κοινωνίας του νησιού θα ανατραπεί με τον ερχομό ενός ανθρώπου, ο οποίος σταδιακά μετατρέπει τον επίγειο παράδεισο σε κόλαση, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των ίδιων των κατοίκων του νησιού.

Μια ιστορία που μας δείχνει πώς η αυθαίρετη εξουσία διαστρεβλώνει κάθε αληθινή σχέση προς όφελός της και καταστρέφει τελικά τους ανθρώπους και τη φύση.

«Είχαμε γαλήνη, κανείς δεν ασχολιόταν με τον άλλον, ζούσαμε όλοι μαζί ειρηνικά… Οι άνθρωποι, οι αλεπούδες, το δάσος με τα πεύκα του κι οι γλάροι… Μετά, μια μέρα, ήρθε “Εκείνος”.  Κι όπως είχε πει ο θείος μου, η ιστορία και η μοίρα του νησιού μας άλλαξαν για πάντα».

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ώρα 09:00

Εκπομπή: «Μουσικές αφηγήσεις»

«Τα παιδιά του τελευταίου νησιού» του Ζουλφί Λιβανελί

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma