«Τα στάχυα του Ιουνίου» – Το ντοκιμαντέρ της Φωνής της Ελλάδας στο...

«Τα στάχυα του Ιουνίου» – Το ντοκιμαντέρ της Φωνής της Ελλάδας στο διαγωνιστικό τμήμα Podcast του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

«Τα στάχυα του Ιουνίου»
Το ντοκιμαντέρ της Φωνής της Ελλάδας
στο διαγωνιστικό τμήμα Podcast
του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης από τη Φωνή της Ελλάδας:

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ώρα 13:00

Με «Τα στάχυα του Ιουνίου», ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Φωνής της Ελλάδας, συμμετέχει η Ελληνική Ραδιοφωνία στο νεοσύστατο τμήμα Podcast του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ σε έρευνα, τεκμηρίωση και παρουσίαση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ (https://www.filmfestival.gr/el/podcasts/competition-section-podcast)  και θα είναι διαθέσιμο για ακρόαση έως και τις 4 Ιουλίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://anchor.fm/filmfestival/episodes/he-Sheaves-of-June-e12cp2n .

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από τη «Φωνή της Ελλάδας», την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 13:00.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ που ερευνά τις πολλαπλές όψεις της σφαγής των κατοίκων στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Οραντούρ της Γαλλίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Στο ντοκιμαντέρ διερευνώνται τα κοινά στοιχεία των δύο ολοκαυτωμάτων που συνέβησαν την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές κωμοπόλεις που απέχουν μεταξύ τους 3.100 χιλιόμετρα, μέσα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις των επιζώντων Ελένης Σφουντούρη και Ρομπέρ Εμπράς και των επιζησάντων Ελένης Αθανασίου και Μαργκερίτ Ρουφάνς.

Η παραγωγή του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ η ιστορική έρευνα διήρκησε συνολικά έξι χρόνια.

Ο Θωμάς Σίδερης είναι δημιουργός της εκπομπής «Των Ελλήνων οι Κοινότητες», που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 13:00 από τη Φωνή της Ελλάδας αλλά και της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή στις 15:00. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Ανθρωπογεωγραφίας και βραβευμένος δημιουργός κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ.

Τρόποι ακρόασης της Φωνής της Ελλάδας
Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες της ΕΡΤ στην ένδειξη: Voice of Greece
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα  των 9420 KHz.

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 –  210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert