«Το αμάρτημα της μητρός μου» από το Τρίτο Πρόγραμμα 27.07.2020

«Το αμάρτημα της μητρός μου» από το Τρίτο Πρόγραμμα 27.07.2020

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Το αμάρτημα της μητρός μου»
Αφιερωμένο στη Χρύσα Σπηλιώτη
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, ώρα 20:05
Γεώργιος Βιζυηνός

Tο δεύτερο επεισόδιο της θεατρικής μεταφοράς του περίφημου διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου», μεταδίδει το Τρίτο Πρόγραμμα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 20:05.

«Το αμάρτημα της μητρός μου» υπήρξε το συντομότερο σε έκταση διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού και το πρώτο ως προς τη σειρά δημοσίευσης, τον Απρίλιο του 1883, μεταφρασμένο στα γαλλικά στη «Nouvelle Revue» και λίγο αργότερα την ίδια χρονιά σε δύο συνέχειες στο περιοδικό «Εστία».

Ένα ακόμη δείγμα του ισχυρού δεσμού, ο οποίος κυριαρχεί ανάμεσα στη ζωή και στο έργο του Γεωργίου Βιζυηνού, δεσμός αλληλεξάρτησης, υπαρκτός και στο έργο του «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον». Είναι η δεύτερη επιλογή της εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος από το λογοτεχνικό και θεατρικό υλικό του Αρχείου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η σειρά αφιερώνεται στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη,  θύμα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι.  Η Χρύσα Σπηλιώτη ερμηνεύει στη σειρά το ρόλο της Αννιώς σε μία από τις πρώτες της συνεργασίες με την ΕΡΤ.

Η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Λογοτεχνικές σειρές του Β΄Προγράμματος» το 1981. Αυτή είναι η πρώτη επανάληψη της σειράς που θα ολοκληρωθεί σε 8 σαρανταπεντάλεπτα επεισόδια.

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Τζιώτης

Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης

Μουσική επιμέλεια: Ανακρέων Παπαγεωργίου

Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέκα Κατσέλη (μάνα), Φάνης Χηνάς (Γιωργής), Ντίνος Καρύδης (Μιχαήλος), Νίκος Γαλανός (Χρηστάκης), Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (Βενέτα), Χρύσα Σπηλιώτη (Αννιώ), Βίνα Παπαδοπούλου (Κατερινιώ), Γιώργος Νέζος (γέροντας).

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Κασσελάκης

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, στις 20:05

«Το αμάρτημα της μητρός μου»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma