Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 16.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 16.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και για όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ, παρουσιάζει ηχογραφημένες τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019.

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε από τις 20 ώς τις 27 Αυγούστου 2019, για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της Παλαιάς Μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παρουσιάζει συναυλίες από τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 σε ηχογράφηση του Γιάννη Μαυρίδη.

Α) «Fragments», Κώστας Μακρυγιαννάκης (κλασική κιθάρα)

Προσωπικές συνθέσεις και προσεγγίσεις από το ομώνυμο άλμπουμ του ερμηνευτή για σόλο κιθάρα, με μουσική από το πρώιμο μπαρόκ κι έργα επηρεασμένα από το φάσμα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας με επιρροές από αγαπημένες μουσικές του μεγάλου μας κόσμου.

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, σπούδασε Μουσική στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο.

Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική, είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου.

Β) «Λιόστρες», Ανθή Θάνου (αφήγηση) & Κατερίνα Δούκα (τραγούδι)

Μια παράσταση αφήγησης με ήχους και τραγούδια, για ενήλικο κοινό.

Δύο γυναίκες επί σκηνής φωτίζουν με τα λόγια τους και τα τραγούδια τους τη γυναίκα!

Τραγουδούν, αφηγούνται, μουρμουρίζουν ιστορίες γυναικών. Μιλούν για γυναίκες που λιώνουν τα παπούτσια τους στους δρόμους, για γυναίκες που ψάχνουν την αγάπη και λιώνει η καρδιά τους, για γυναίκες που χαίρονται τον έρωτα χωρίς όρια, για γυναίκες που έχουν τη δύναμη να πουν: πρόσεξε τι μου ζητάς γιατί το όνομά μου είναι Γυναίκα!

Η Ανθή Θάνου αφηγείται τούτες τις παράξενες ιστορίες και η Κατερίνα Δούκα τραγουδάει, νανουρίζει, μοιρολογεί…

Γ) Ρα2φωνο, Κατερίνα Δούκα (τραγούδι) & Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν)

Όταν το τραγούδι –Κατερίνα Δούκα– συνυπάρξει με το ακορντεόν –Σταμάτης Πασόπουλος– τότε μπορεί ένα ραδιόφωνο να μετατραπεί σε ρα2φωνο με την ανάλογη επιμέλεια των συχνοτήτων. Δύο «φωνές» που προσπαθούν να επαναφέρουν στο σήμερα τη μουσική αστική κουλτούρα της Ελλάδας του ’40-’60 ή πιο απλά τη «ρετρό» μουσική, εμπλουτίζοντάς την και με άλλα ηχοχρώματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Tango, valse, swing, mambo που τραγουδήθηκαν από γνωστούς ερμηνευτές όπως Δανάη, Βέμπω, Γούναρης, Μαρούδας, Πολυμέρης, Αττίκ κ.ά, που οδηγούν τον ακροατή σε μια συχνότητα άλλης εποχής με έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού και της μελωδικότητας.

Το Ρα2φωνο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται από το 2010.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

«Το Φεστιβάλ Πάου στο Δεύτερο Πρόγραμμα όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου»

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

  • «Fragments», Κώστας Mακρυγιαννάκης
  • «Λιόστρες», Ανθή Θάνου & Κατερίνα Δούκα
  • Ρα2φωνο, Κατερίνα Δούκα & Σταμάτης Πασόπουλος

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm