Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 23.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 23.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ, παρουσιάζει ηχογραφημένες τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019.

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε από τις 20 ώς τις 27 Αυγούστου 2019, για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της Παλαιάς Μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παρουσιάζει συναυλίες από τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 σε ηχογράφηση του Γιάννη Μαυρίδη.

Α) «Τα παιδιά κάτω στην… Πάου»

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  συναντιούνται και συνεχίζουν την προσπάθειά τους να ερμηνεύουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, μαθαίνοντας έτσι να περπατούν μέσα στους δρόμους της καρδιάς τους, κάτω από το ϕως του λόγου εκλεκτών στιχουργών και της εξαιρετικής μουσικής του μεγάλου συνθέτη.

Η μουσική επιμέλεια και η φωνητική διδασκαλία είναι της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων ΠΘ (μέλος ΕΕΠ).

Συνοδεύουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί που αγαπούν ιδιαίτερα  τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι: ο Θόδωρος Κοτεπάνος στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο. Μαζί τους οι απόφοιτοι, μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, Σάκης Τσώλης στο μπουζούκι και Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα.

Ερμηνεύουν με τη σειρά που ακούγονται στη συναυλία οι:  Μαρία Θωίδου, Χρυσιάννα Καραμέρη, Φιλιώ Αζαριάδη, Φώτης Στρατηγός, Ελένη Μαγαλιού, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Εύα Δημοκωστούλα, Ελπίδα Αγαπητού, Φώτης Χατζηαντωνίου, Άννα Θωίδου, Δέσποινα Αριστείδου, Στέλλα Σιδηροπούλου, Κική Καραγκούνη.

Β) Cité Satie – «Μια πιανιστική μυθολογία» (με αφορμή τις «Γυμνοπαιδίες» του Erik Satie)

Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο)

Μέσα από μικρά αριστουργήματα του Erik Satie, των συγχρόνων του, αλλά και μεταγενέστερων συνθετών, παρακολουθούμε τη ριζοσπαστική επιρροή που άσκησε η σπουδαία αυτή προσωπικότητα στην εποχή του απόγειου του γαλλικού ρομαντισμού, πριν το 1890, όταν εμφανίστηκε, εικοσάρης, στο ιστορικό καμπαρέ «Ο μαύρος γάτος» και δήλωσε «Γυμνοπαιδιστής»…

Γ) «Ανοιχτές Διαδρομές»

Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι), Σάκης Παπαδημητρίου (πιάνο)

Μια επιλογή από τη συναυλιακή και δισκογραφική πορεία του ντούο. Η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια, συνθέσεις και διασκευές.

Ένας κύκλος ποίησης και μουσικής: Σαπφώ, James Joyce, Bertolt Brecht, Samuel Beckett, Boris Vian, Tom Waits, Vittorino Curci, Γεωργία Συλλαίου.

Διασκευές ενός σεφαραδίτικου με ελληνικούς στίχους, ενός αρμένικου, ενός ιταλικού παραδοσιακού, ενός τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη και άλλα.

Συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί του Σάκη Παπαδημητρίου.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

«Το Φεστιβάλ Πάου στο Δεύτερο Πρόγραμμα όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου»

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

Τα παιδιά κάτω… στην Πάου «Μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι», Μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Cité Satie – «Μια πιανιστική μυθολογία» (με αφορμή τις «Γυμνοπαιδίες» του Erik Satie)

«Ανοιχτές Διαδρομές»: Γεωργία Συλλαίου, Σάκης Παπαδημητρίου

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm