Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 30.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 30.11.2019

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ, παρουσιάζει ηχογραφημένες τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 σε ηχογράφηση του Γιάννη Μαυρίδη.

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 (www.paoufestival.weebly.comτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε από τις 20 ώς τις 27 Αυγούστου 2019, για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της Παλαιάς Μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για αποτέλεσμα εθελοντικής συλλογικής εργασίας μελών και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων του ΠΘ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αυτό είναι το πέμπτο κατά σειρά Σάββατο και μεταδίδει συναυλίες από τις δύο τελευταίες μέρες του Φεστιβάλ Πάου. 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παρουσιάζει συναυλίες από τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην μετάδοση του Σαββάτου θα ακουστούν οι ακόλουθες ηχογραφήσεις:

Πρώτη ώρα (ηχογράφηση από 26/8/2019) 

«Salon musique de Smyrne»

Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Σίμος Παπάνας (βιολί)

Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα σε δύο βιολιστές, με αφορμή τη φανταστική τους συνάντηση στη Σμύρνη το 1920.Την εποχή όπου συνυπήρχε, η όπερα και το καφέ αμάν ταυτόχρονα, στη μουσική ζωή της πόλης.

Δεύτερη ώρα (ηχογράφηση από 27/8/2019)

1. Μικρή εισαγωγή με τη Σαβίνα Γιαννάτου – σόλο φωνή

2.«Kopfkino»/ Σινεμά που κάνουμε στο νου μας

Γιώργος Δημητριάδης (τύμπανα, σύνθεση)

Ο ντράμερ Γιώργος Δημητριάδης, κεντρικό πρόσωπο της βερολινέζικης αυτοσχεδιαστικής σκηνής, παρουσιάζει την προσωπική του δουλειά, εξερευνώντας  με μοναδικό τρόπο τα drums ως σόλο όργανο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σετ και δύο μικρόφωνα ο Δημητριάδης συνθέτει σε πραγματικό χρόνο ηλεκτροακουστικά τοπία, δίνοντας έμφαση στο ηχόχρωμα, τα υλικά – μέταλλα και δέρματα- και τις δονήσεις τους, τους «άλλους» κρυμμένους ήχους των τυμπάνων. Ένα ηχητικό φιλμ δημιουργείται ζωντανά μπροστά στον ακροατή.

3.«Blindsight» 

Αντώνης Ανισέγκος (σύνθεση)

Πρόκειται για τα είκοσι πρώτα λεπτά μιας σύνθεσης που συνδυάζει τη τζαζ με όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής και σκέψης, με ένα πολύ ζωντανό παλμό και μια εξαιρετικά συναρπαστική πολυρυθμία σε πρώτη δημόσια εκτέλεση.

Παίζουν οι μουσικοί:  Αντώνης Ανισέγκος (fender rhodes), Θόδωρος Πατσαλίδης, (βιολί), James Wylie (άλτο σαξόφωνο), Θύμιος Ατζακάς (ηλεκτρική κιθάρα), Παύλος Γεωργιάδης (τούμπα), Γιώργος Κλουτζός (τύμπανα).

  1. Αυτοσχεδιασμοί και τραγούδια με τη Σαβίνα Γιαννάτου.

Φωνητικές  περιηγήσεις στο τοπίο της βραδιάς με τη  Σαβίνα Γιαννάτου  σε συνομιλία με τους φιλοξενούμενους μουσικούς: Γιώργο Δημητριάδη, Αντώνη Ανισέγκο, James Wylie, Θύμιο Ατζακά.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

«Το Φεστιβάλ Πάου στο Δεύτερο Πρόγραμμα όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου»

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00-24:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm