Το Ινστιτούτο Prolepsis στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | 17.04.2021

Το Ινστιτούτο Prolepsis στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | 17.04.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω» που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 15:00
Το Ινστιτούτο Prolepsis
στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η Αθηνά Λινού, ιδρύτρια και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Η Αθηνά Λινού, διακεκριμένη πανεπιστημιακός και λοιμωξιολόγος, επιστρέφοντας από την Αμερική ίδρυσε το 1990 το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Πρόκειται για έναν επιστημονικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής της υγείας και της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής.

Η Αθηνά Λινού εξηγεί στην Αθηνά Γιόγιακα ποια είναι η αποστολή του Ινστιτούτου Prolepsis. Παρουσιάζει το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» που στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων τρίτης ηλικίας. Επίσης, μιλά για τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς που δημιούργησε το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων. Ακόμη, αναφέρεται στο πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υποστηρίζει από το 2012 μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας, καθώς και στο πρόγραμμα «365+ Μέρες Φροντίδας» το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας και σχεδιάστηκε για τους πυροπαθείς από το Μάτι.

Info

Σάββατο 17 Απριλίου 2021, ώρα 17:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis – Αθηνά Λινού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert