Το Kosmos γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με «Ιστορίες για Ατρόμητες...

Το Kosmos γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με «Ιστορίες για Ατρόμητες Ελληνίδες» 08.03.2018

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Θυμόμαστε (ή μαθαίνουμε) πραγματικές ιστορίες

για ατρόμητα κορίτσια της Ελλάδας!

Κατερίνα Σχινά (Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πίττας)
Κατερίνα Σχινά (Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πίττας)

«Κι αν οι πραγματικές ιστορίες κάποιων κοριτσιών είναι πιο όμορφες, πιο αισιόδοξες και πιο συναρπαστικές από τα παραμύθια; Αν ο δρόμος της ζωής τους δεν αρχίζει και τελειώνει με την προσδοκία ενός ωραίου πρίγκιπα, αλλά ξετυλίγεται γεμάτος προσπάθεια, δράση, ατομικά επιτεύγματα; Δεν είναι αυτά τα ατρόμητα κορίτσια πιο γοητευτικά από τις ζαχαρένιες ηρωίδες των ταινιών; Δεν είναι το καλύτερο πρότυπο για τις μικρές αναγνώστριες που κάνουν τα πρώτα βήματα στο δρόμο της ζωής;».

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Kosmos μεταδίδει κατά τη διάρκεια της ημέρας «Iστορίες Για Ατρόμητα Κορίτσια», από το βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά -το οποίο μόλις κυκλοφόρησε- και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.

Τις επιλεγμένες ιστορίες της ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα-Αλταμούρα, της λογοτέχνιδας Μέλπως Αξιώτη, της πρώτης Ελληνίδας αθλήτριας του στίβου που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες Δομνίτσας Λανίτου-Καβουνίδου, της πρωτοπόρου εκπαιδευτικού και φεμινίστριας Ρόζας Ιμβριώτη, αλλά και της Μαρίας Κάλλας και της Κατίνας Παξινού, αφηγείται η ηθοποιός και λυρική τραγουδίστρια Αναστασία Κότσαλη, ενώ η συγγραφέας θα μιλήσει για τις «μοναδικές Ελληνίδες» και για την ιστορία πίσω από τις ιστορίες τους.

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, συντονιστείτε όλη τη μέρα στο Kosmos, ακούστε τις ιστορίες των ατρόμητων Ελληνίδων και κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

#kosmos936   #contemporary_roots_radio  #WomensDay2018onradio

Info:

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Θυμόμαστε (ή μαθαίνουμε) πραγματικές ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια της Ελλάδας!

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: https://www.facebook.com/kosmos936