Το Kosmos στο 18ο Athens Technopolis Jazz Festival! 04.06.2018

Το Kosmos στο 18ο Athens Technopolis Jazz Festival! 04.06.2018

Το Kosmos στο 18ο Athens Technopolis Jazz Festival!

Σε μια γιορτή ήχων, εκεί όπου συμβαίνει
ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα,
στην Τεχνόπολη, θα βρεθεί και φέτος το Kosmos

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

18ο Athens Technopolis Jazz Festival!

Το Kosmos θα έχει τη δική του παρουσία στη μεγάλη γιορτή της τζαζ την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, που από φέτος ξεχωρίζει, ονομάζεται «The Greek Showcase Day» και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή: με εκπομπές που θα βγαίνουν ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018, με συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και αναμεταδόσεις των δύο κεντρικών συναυλιών (Mihalis Kalkanis Live και John Balikos Trio). Οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ατμόσφαιρα του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival τη στιγμή που συμβαίνει και να απολαύσουν μουσικές στιγμές υψηλής ποιότητας.

To Athens Technopolis Jazz Festival είναι κάτι περισσότερο από ένας κορυφαίος μουσικός θεσμός για την πόλη: είναι ένας τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και μουσικόφιλων μέσα από την κοινή γλώσσα της τζαζ –αλλά και πέραν αυτής. Στην ενηλικίωσή του φιλοξενεί από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 21 μουσικά σχήματα σε 7 ημέρες και ταυτοχρόνως ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Η Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, η πρώτη μέρα του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, παρουσιάζοντας πέντε δείγματα εξαιρετικής τζαζ από την Ελλάδα.

Η κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχτεί στις 21:00 τους «Greek Jazz Virtuosos»: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, στις 22:00 τους Mihalis Kalkanis Live, που αποτελεί τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, κάτι το οποίο εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά και στις 23:00 τους John Balikos Trio, οι οποίοι κέρδισαν στο φετινό διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ. Λίγο νωρίτερα, στο Festival’s Pick!, δύο ακόμα μουσικά σχήματα: οι Drums & Voice Jazztronica Duo, ένα πρωτότυπο ντούο με Nu Jazz κατευθύνσεις με την Αγγελική Τουμπανάκη και τον Ηλία Δουμάνη, και ο Alex Dante (Αλέξανδρος Δανδουλάκης) σ’ ένα solo project πάνω στα «Νυχτερινά» του Φ. Σοπέν.

18ο Athens Technopolis Jazz Festival!