Το «Λίβινγκ ρουμ» του Γκράχαμ Γκριν στο «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»...

Το «Λίβινγκ ρουμ» του Γκράχαμ Γκριν στο «Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» 10.06.2018

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
«Λίβινγκ ρουμ» του Γκράχαμ Γκριν
Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 22:00

Ένα έργο βαθιά φιλοσοφημένο με άπειρα νοήματα, το «Λίβινγκ ρουμ» του Άγγλου μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και κριτικού Γκράχαμ Γκριν, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 22:00. 

«Ο 45άχρονος καθηγητής Ψυχολογίας Μάικλ Ντένις συνοδεύει την 20άχρονη Σύλβια στο σπίτι των ηλικιωμένων θείων της. Η Σύλβια είναι από χρόνια ορφανή από πατέρα και μόλις την προηγούμενη κήδεψαν και τη μητέρα της, η οποία όρισε τον Μάικλ -οικογενειακό φίλο– εκτελεστή της διαθήκης της και κηδεμόνα της κόρης της. Η Σύλβια θα μείνει στους θείους της μητέρας της, που είναι τρία ηλικιωμένα αδέλφια, η αυταρχική Έλεν, η Τερέζα και ο πάστορας Τζέιμς, χρόνια ανάπηρος από δυστύχημα. Σ’ αυτό το καταθλιπτικό και παράξενο σπίτι με πολλά δωμάτια, που όμως σχεδόν όλα παραμένουν κλειδωμένα, έρχεται αυτό το νέο κορίτσι, με τα νιάτα της μα και τον έρωτά της για τον Μάικλ -έναν έρωτα που βέβαια δεν κατανοεί και δεν εγκρίνει το αυστηρό καθολικό περιβάλλον των ηλικιωμένων θείων.

Ο Γκριν έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί βαθιά απαισιόδοξος συγγραφέας. Ο ίδιος αρνείται αυτόν τον χαρακτηρισμό και προβάλλει το επιχείρημα ότι κάθε παραποίηση του πραγματικού είναι μια ηθελημένη αποφυγή ευθυνών». ~ Σημείωμα του σκηνοθέτη Στέλιου Παπαδάκη

Η πρώτη μετάδοση του έργου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1988 από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά».

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος

Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Κυριακάκη -Λουκίσσα

Ρύθμιση ήχου: Τζένη Ιγνατιάδη

Μοντάζ: Παναγιώτης Καλύβας

Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα-Ποντίκα

Ραδιοσκηνοθεσία: Στέλιος Παπαδάκης

Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί: Ελευθερία Σπανού (Μαίρη), Νικήτας Τσακίρογλου (Μάικλ Ντένις), Καριοφυλλιά Καραμπέτη (Σύλβια), Μαρία Αλκαίου (Τερέζα),  Ελένη Χατζηαργύρη (Έλεν), Λυκούργος Καλλέργης (Τζέιμς), Σοφία Μυρμηγκίδου (Μάριον).

Από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

«Λίβινγκ ρουμ» του Γκράχαμ Γκριν

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma