Το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου | Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου...

Το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου | Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ γιορτάζει
την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 τιμάει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, παρουσιάζοντας στις εκπομπές που θα μεταδίδονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από το ανεκτίμητο Αρχείο της ΕΡΤ, που συνδέονται με γεγονότα τα οποία σημάδεψαν τον κόσμο μας, από τον 20ό αιώνα έως σήμερα.

«Το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Ακόμη και στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών, το ραδιόφωνο φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα MME» σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, «το ραδιόφωνο είναι για τα Ηνωμένα Έθνη, ειδικά για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, ένας ζωτικής σημασίας τρόπος ενημέρωσης, επανένταξης και ενδυνάμωσης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου ας αναγνωρίσουμε τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης».

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου συντονιζόμαστε στο Πρώτο Πρόγραμμα και κάνουμε μαζί αναδρομή στις σπουδαίες στιγμές που ταξίδεψαν οι ακροατές, μέσα από τα ερτζιανά κύματα του Ελληνικού Ραδιοφώνου.