ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκουστάβ Φλομπέρ 06.05.2018

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκουστάβ Φλομπέρ 06.05.2018

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Λογοτεχνία και Ραδιοφωνικό Θέατρο
Κύκλος εκπομπών: Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018
«Μαντάμ Μποβαρί» του Γκουστάβ Φλομπέρ
σε θεατρική διασκευή του Κώστα Ασημακόπουλου

Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις 22:00

MB 31

Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο η Αθήνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με το μήνυμα «Βιβλία Παντού!», σύμφωνα με την UNESCO, υπεύθυνη για τη διεθνή διοργάνωση.

Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό, προγραμμάτισε σειρά μεταδόσεων με ηχογραφήσεις μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διασκευάστηκαν για το ραδιοφωνικό θέατρο και μεταδόθηκαν από διάφορες εκπομπές στο παρελθόν, αποτελώντας σήμερα πολύτιμο υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ.

Από την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και για δύο Κυριακές κάθε μήνα, θα μεταδίδονται έργα των Ντοστογιέφσκι, Ουάιλντ, Φλομπέρ, Τολστόι, Μίτσελ, Μπροντέ, Μπάιρον, Χέμινγουεϊ, Κάφκα, Τσβάιχ και πολλών άλλων, μέσα από ένα πλήθος ονομάτων που άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία της Λογοτεχνίας.

Flauber

Αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 22:00, ο κύκλος ανοίγει με το αριστούργημα «Μαντάμ Μποβαρί» («Madame Bovary – Moeurs de province») του Γκουστάβ Φλομπέρ [Gustave Flaubert (1821-1880)]. Ο Γάλλος συγγραφέας συγκαταλέγεται στους μεγάλους κλασικούς με έργα, όπως «Η Αισθηματική Αγωγή», «O Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου», «Σαλαμπό», «Μπουβάρ και Πεκισέ» κ.ά.

Η «Μαντάμ Μποβαρί», το πρώτο του μυθιστόρημα γραμμένο από το 1851 έως το 1856 οπότε και εκδόθηκε πρώτη φορά σε συνέχειες από το περιοδικό «La Revue de Paris», έχει μεταφερθεί στη σκηνή ως θεατρικό έργο και ως όπερα, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.
Η θεατρική διασκευή που έκανε ο συγγραφέας, σεναριογράφος, μεταφραστής, σκηνοθέτης και συνεργάτης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με πλήθος λογοτεχνικών και θεατρικών εκπομπών, Κώστας Ασημακόπουλος, αποτελεί μοναδικό δείγμα του έργου σε ραδιοφωνική μεταφορά.

Η ηχογράφηση έγινε το 1972 και μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θέατρον Τετάρτης» στο Εθνικό Πρόγραμμα τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

Μετάφραση-θεατρική διασκευή: Κώστας Ασημακόπουλος                                             

Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Αλευρομαγείρου-Δραμυτινού

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Ρύθμιση ήχου: Βασίλης Καράς

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Βέρα Ζαβιτσιάνου (Έμα  Μποβαρί), Γιώργος Νέζος (Ομέ), Γιάννα Ολυμπίου (Ευτυχία), Σπύρος Ολύμπιος (Λερέ), Ρίτα Μουσούρη (κα Μποβαρί), Ντίνος Καρύδης (Ροδόλφος Μπουλανζέ), Χριστίνα Κουτσουδάκη (κα Λεφρανσουά), Νίκος Μαριούκλας (Ιππόλυτος), Γιώργος Ζαχαριάδης (Λέων Ντιπουί), Νίκος Τζόγιας (Κάρολος Μποβαρί), Κική Ρέππα (Ναταλί).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Λογοτεχνία και Ραδιοφωνικό Θέατρο

Κύκλος εκπομπών: Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

«Μαντάμ Μποβαρί» του Γκουστάβ Φλομπέρ, σε θεατρική διασκευή του Κώστα Ασημακόπουλου

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma