ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Μις Μέιμπλ» του Ρόμπερτ Σέριφ 15.04.2018

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Μις Μέιμπλ» του Ρόμπερτ Σέριφ 15.04.2018

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

  «Μις Μέιμπλ» του Ρόμπερτ Σέριφ

με την Αλέκα Παΐζη

Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 22:00

ΜΙΣ ΜΕΙΜΠΛ 1

Την αστυνομική ιστορία με ηθογραφικά και κωμικά στοιχεία «Μις Μέιμπλ» του Ρόμπερτ Σέριφ, σε μετάφραση Πάρη Θεοφανίδη, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 22:00. 

Ο Ρόμπερτ Σέριφ (1896-1975) έγραψε θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1928 με το έργο του «Το τέλος του ταξιδιού», το πρώτο από τα θεατρικά έργα του με θέμα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις προσωπικές εμπειρίες του Βρετανού συγγραφέα, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός. Η υποψηφιότητα για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στην ταινία του 1939 «Goodbye, Mr. Chips», σφράγισε την παγκόσμια φήμη του.

Στο έργο «Μις Μέιμπλ» που έγραψε το 1948, συνδυάζοντας ευφυώς μια αστυνομική ιστορία με ηθογραφικά και κωμικά στοιχεία, ο Σέριφ παρουσιάζει πρόσωπα και βιώματα του αγγλοσαξονικού περιβάλλοντός του, «ντυμένα» εξωτερικά μόνο, με τη χαρακτηριστική αγγλική νοοτροπία, η οποία, χάρη στο ιδιότυπο ταλέντο του συγγραφέα, παραμερίζεται φανερώνοντας απλά, σχεδόν αθόρυβα, την πανανθρώπινη ανάγκη για αγάπη, συνύπαρξη και επικοινωνία.

Μετάφραση-ραδιοφωνική προσαρμογή: Πάρης Θεοφανίδης

Ραδιοσκηνοθεσία: Νίκος Σκιαδάς

Μουσική επιμέλεια: Νίκη Θεμελή

Τεχνικός ηχογράφησης: Μάκης Γίγας

Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης

ΜΙΣ ΜΕΙΜΠΛ

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Αλέκα Παΐζη (Μις Μέιμπλ), Ντόρα Σιμοπούλου (Έλση), Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Μαίρη), Ανδρέας Μπάρκουλης (Πίτερ), Βασίλης Τσάγκλος (Ουότκινς), Βύρων Πάλλης (Σμαρθουέιτ),  Γιώργος Δάνης (πάστορας), Σούλα Αθανασιάδου (κα Ουίλσον), Μάκης Πανώριος  (γιατρός Χάρισον),  Κατερίνα Μπούρλου (Κάθριν),  Χρήστος Λεττονός (αστυνομικός επιθεωρητής).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

SHERRIFF

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

«Μις Μέιμπλ» του Ρόμπερτ Σέριφ, σε μετάφραση Πάρη Θεοφανίδη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma