«Το Θέατρο της Κυριακής» στο Τρίτο Πρόγραμμα 02.08.2020

«Το Θέατρο της Κυριακής» στο Τρίτο Πρόγραμμα 02.08.2020

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Το Θέατρο της Κυριακής»
«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»- Ευριπίδης
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στις 22:00

Ο Ευριπίδης έγραψε δύο έργα με θέματα που έχουν αντληθεί από τον μύθο ενός γνήσιου τέκνου της μεγάλης και καταραμένης οικογένειας των Ατρειδών. Παρότι η υπόθεση του μύθου της εν Αυλίδι προηγείται της εν Ταύροις, ο ποιητής παρουσίασε τα δράματά του με αντίστροφη σειρά, ξεκινώντας από την Ιφιγένεια εν Ταύροις, η οποία παρουσιάστηκε το 413. Η Ιφιγένεια η εν Αυλίδι παρουσιάστηκε μετά τον θάνατο του ποιητή, περί το 406, και μαζί με τις Βάκχες είναι τα τελευταία έργα του νεότερου των μεγάλων τραγικών.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και ώρα 22:00, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την ηχογράφηση της παράστασης του θιάσου του Εθνικού Θεάτρου, από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η οποία παρουσιάστηκε στις 15 Ιουνίου του 1957, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μετάφραση: Απόστολος Μελαχρινός

Ραδιοσκηνοθεσία: Κωστής Μιχαηλίδης

Μουσική σύνθεση: Αργύρης Κουνάδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Συνοδινού (Ιφιγένεια), Θάνος Κωτσόπουλος (Αγαμέμνων), Έλσα Βεργή (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Παρασκευάς (Γέροντας), Στέλιος Βόκοβιτς (Άγγελος), Βασίλης Κανάκης (Αχιλλέας), Γρηγόρης Βαφιάς (Μενέλαος), Κάκια Παναγιώτου (Κορυφαία).

Κορυφαίες: Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Νενεδάκη, Πίτσα Καπιτσινέα, Αλίκη Ζωγράφου, Βενετία Κασσαβού, Βέρα Δεληγιάννη.

Χορός: Αναστασία Χατζηδήμου, Λευκή Βεντουράτου, Ηρώ Μπιφέρνου, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρω Κοντού, Όλγα Τουρνάκη, Ανδρομάχη Συρράκου, Φλώρα Στυλιανέα.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής»

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»- Ευριπίδης

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma