ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεσάντρο...

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεσάντρο Κασόνα 21.01.2018

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεσάντρο Κασόνα
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 22:00

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ

Το θεατρικό  έργο «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Ισπανού συγγραφέα Αλεσάντρο Κασόνα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 22:00.

Το «ζωτικό ψεύδος» αποτελεί τη βάση του έργου, του παιχνιδιού, θα μπορούσαμε να πούμε, που ο συγγραφέας επιχειρεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Ο συγγραφέας αναζητεί την έξαρση σ’ έναν κόσμο αυταπάτης, που θα γιατρέψει την απογοήτευση και τη δυστυχία μιας ανελέητης πραγματικότητας. «-Για τις αρρώστιες του κορμιού πολλοί ασχολούνται. Αλλά ποιος σκέφτηκε αυτούς που πεθαίνουν χωρίς μιαν ωραία ανάμνηση;»

Στο έργο αυτό του Κασόνα όπου εναρμονίζεται τόσο επιτυχημένα η πραγματικότητα με τη φαντασία ή η αλήθεια με το ψέμα, το βάρος δεν πέφτει όλο στους χαρακτήρες, όσο στη βαθύτερη έννοια, που θέλει να δώσει ο συγγραφέας, σ’ ένα είδος μηνύματος αισιοδοξίας για την αγάπη και την καλοσύνη.~Ιουλία Ιατρίδη – Σημείωμα από τον πρόλογο της μετάφρασης, Δωδώνη 1977

Μετάφραση-ραδιοφωνική προσαρμογή: Ιουλία Ιατρίδη.

Μουσική επιμέλεια: Ιφιγένεια Ευθυμιάτου Σπύρου.

Επιμέλεια ήχων: Χρήστος Κάσδαγλης.

Ρύθμιση ήχου: Στέφανος Ευαγγελίου.

Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριέτα Ριάλδη (Ελένη), Ελένη Μαυρομμάτη (δακτυλογράφος), Βίκτωρ Παγουλάτος (Νορβηγός, πάστορας), Λουκιανός Ροζάν (ταχυδακτυλουργός), Κλεό Σκουλούδη (Μάρθα, Ισαβέλλα),  Νίκος Τζόγιας (Μαυρίκιος), Κώστας Καζάκος (κ. Μπαλμπόα), Στέλιος Λιονάκης (ζητιάνος), Θεόδωρος Κατσαδράμης (κυνηγός),  Μαρία Αλκαίου (γιαγιά), Κούλα Αγαγιώτου (Γενοβέφα), Αλίκη Γκούμα (Αμαλία, Φιλίτσα), Γιώργος Τζώρτζης (ο  Άλλος).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεσάντρο Κασόνα

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma