ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Τζέιν Έιρ» της Σαρλότ Μπροντέ 17.06.2018

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ «Τζέιν Έιρ» της Σαρλότ Μπροντέ 17.06.2018

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Λογοτεχνία και Ραδιοφωνικό Θέατρο
Κύκλος εκπομπών: Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018
«Τζέιν Έιρ» της Σαρλότ Μπροντέ
σε ελεύθερη ραδιοφωνική διασκευή του Νίκου Μπακογιάννη

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 22:00

Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», προγραμμάτισε σειρά μεταδόσεων με ηχογραφήσεις μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διασκευάστηκαν για το ραδιοφωνικό θέατρο και μεταδόθηκαν από διάφορες εκπομπές στο παρελθόν, αποτελώντας σήμερα πολύτιμο υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 22:00, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το κλασικό λογοτεχνικό έργο «Τζέιν Έιρ», το σημαντικότερο μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέως Σαρλότ Μπροντέ.

Η ελεύθερη ραδιοφωνική θεατρική διασκευή, την οποία έκανε ο Νίκος Μπακογιάννης, επικεντρώνεται στο ειδύλλιο που αναπτύσσεται μεταξύ της ηρωίδας και του Έντουαρντ Ρότσεστερ κατά τη διάρκεια παραμονής της στο Θόρνφιλντ, όπου εργάζεται ως γκουβερνάντα.

Το αυτοβιογραφικό, κλασικό λογοτεχνικό έργο της Σαρλότ Μπροντέ (1816-1855) δημοσιεύτηκε το 1847. Η συγγραφέας, μέλος της διάσημης λογοτεχνικής οικογένειας των Μπροντέ, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Κάρερ Μπελ» για την έκδοση των μυθιστορημάτων της, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε «συμπάθεια» θα έδειχναν οι αναγνώστες σε μια γυναίκα, στην πρώιμη βικτοριανή κοινωνία της Αγγλίας.

Η ηχογράφηση έγινε το 1977 και μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο» στο Πρώτο Πρόγραμμα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Ελεύθερη θεατρική διασκευή: Νίκος Μπακογιάννης                                                   

Ραδιοσκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Ζακ Μεναχέμ

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Ρύθμιση ήχου: Γρηγόρης Γίγας

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Βέρα Ζαβιτσιάνου (Τζέιν Έιρ), Γιώργος Τζώρτζης (Έντουαρντ Ρότσεστερ), Μάρθα Βούρτση (κα Φέρφαξ), Σπύρος Καλογήρου (Λόρδος Ίνγκραμ), Λίλη Παπαγιάννη (Μπλανς Ίνγκραμ), Νίκος Μπακογιάννης (Τζον Ρίβερς), Κυριάκος Ντούμος (Μπριξ), Βασίλης Πλατάκης (αιδεσιμότατος Γουντς), Κάρμεν Ρουγγέρη (Ντιάνα), Μιράντα Φραγκουλάκη (Χάνα), Πέπη Οικονομοπούλου (Αντέλ), Κική Ρέππα (Λία), Ειρήνη Κουμαριανού (Γκρέις Πουλ), Εύα Ηλιοπούλου (Μπέρτα Μέισον).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Λογοτεχνία και Ραδιοφωνικό Θέατρο

Κύκλος εκπομπών: Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

«Τζέιν Έιρ» της Σαρλότ Μπροντέ, σε ελεύθερη ραδιοφωνική διασκευή του Νίκου Μπακογιάννη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma