Το Τρίτο Πρόγραμμα στα κορυφαία ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού 02, 03...

Το Τρίτο Πρόγραμμα στα κορυφαία ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού 02, 03 & 07.07.2018

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – EBU

Το Τρίτο Πρόγραμμα στα κορυφαία ευρωπαϊκά

μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού

trito

Το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την EBU, από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 προσφέρει στους ακροατές του ξεχωριστές μουσικές στιγμές από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Μεγάλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα, σπουδαίοι μαέστροι και διακεκριμένοι σολίστ απ’ όλο τον κόσμο, ερμηνεύουν συμφωνική, χορωδιακή, θρησκευτική και μπαρόκ μουσική, κοντσέρτα, λίντερ, μουσική δωματίου και σύγχρονα έργα, σ’ ένα ζηλευτό και ποικίλο μωσαϊκό ρεπερτορίου, επιλογών και ερμηνειών.

Τα περίφημα Proms του Λονδίνου, το ονομαστό Φεστιβάλ του Salzburg, το μοναδικό Φεστιβάλ του Bayreuth, το Φεστιβάλ Styriarte και η Σουμπερτιάδα της Αυστρίας,  καθώς και γνωστά μουσικά φεστιβάλ της Γαλλίας, της Φινλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας,  της Ιταλίας, της Εσθονίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Λετονίας και άλλων χωρών της Ευρώπης, είναι οι προορισμοί του φετινού καλοκαιριού.

Ονόματα, όπως οι Martha Argerich, Daniel Barenboim, Riccardo Muti, Joshua Bell, Pierre Lauder Aimard, Valery Gergiev, sir John Eliot Gardiner, sir Andrew Davis, EsaPekka Salonen, Θεόδωρος Κουρεντζής, Κωνσταντίνος Καρύδης, Λεωνίδας Καβάκος, Midori, Lang Lang, Diana Damtau, Yuja Wang και ορχήστρες, όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Staatskapelle της Δρέσδης, η Συμφωνική του BBC, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Γαλλίας, η Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, η Συμφωνική του Λονδίνου, η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι, καθώς και πολλά γνωστά και σημαντικά σύνολα, θα ακούγονται από τον Ιούλιο στις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος.

Η αρχή των μεταδόσεων γίνεται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στις 21:00, από το Διεθνές Φεστιβάλ «Μέρες Shostakovich» με την Ορχήστρα Staatskapelle της Δρέσδης να ερμηνεύει υπό τη διεύθυνση του Yuri Temirkanov, έργα του Dmitri Shostakovich.

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 στις 13:00, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη διάσημη τσελίστα Sol Gabetta και τον πιανίστα Bertrand Chamayou σε έργα Britten και Chopin.

Επίσης, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στις 09:00, από το ιστορικό Φεστιβάλ του Aldeburgh της Μ. Βρετανίας θα απολαύσουμε το Κουαρτέτο Εγχόρδων Chiaroscuro και τον πιανίστα Cedric Tiberghien σε έργα γερμανικής ρομαντικής μουσικής δωματίου των Mendelssohn και Schumann.

Παρουσίαση για το Τρίτο Πρόγραμμα: Αλεξάνδρα Γιαλίνη.

Info:

Δευτέρα 2/7 στις 21:00, Τρίτη 3/7 στις 13:00 και Σάββατο 7/7/2018 στις 09:00

Το Τρίτο Πρόγραμμα στα κορυφαία ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma