Το Τρίτο Πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Αθηνών 12.06.2017

Το Τρίτο Πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Αθηνών 12.06.2017

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Το Τρίτο φέτος παίζει… και Πειραιώς 260!

Το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζουν πέντε ξεχωριστές εκδηλώσεις στον κήπο της Πειραιώς 260, με παραγωγές διαφορετικού ύφους όπως, μπαρόκ μουσική, πολυσυλλεκτική τζαζ και αθηναϊκό τραγούδι εποχής.

Οι παραγωγοί του Τρίτου, στο πλαίσιο μίας ακόμα σύμπραξης της ΕΡΤ με το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ, προσφέρουν μια καινούργια πρόταση για τους φιλότεχνους θεατές: συναυλίες ραδιοφωνικής δομής που ταυτόχρονα είναι και οπτικοποιημένες εκπομπές στα ερτζιανά, αλλά και -για πρώτη φορά- τη διαδικασία ραδιοφωνικής ηχογράφησης θεατρικού έργου με θεατές στο στούντιο.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 με το «Το Μουσικό Ρολόι του 20ού Αιώνα», όπου ο Δαυίδ Ναχμίας παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 ένα αφιέρωμα με τίτλο «Στον Καιρό της Αθήνας».

Πρόκειται για δίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή της πρώτης εποχής του ραδιοφώνου, που ξεδιπλώνεται μπροστά σε ζωντανό ακροατήριο. Ένα ταξίδι στο πιο μυθοποιημένο παρασκήνιο ενός καιρού, όπου το ραδιόφωνο κυριαρχούσε, μεταδίδοντας ανάμεσα από σχόλια, τα τραγούδια που σημάδεψαν ανεξίτηλα την εποχή του και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας.

Μια αναδρομή στα τραγούδια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα από Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, όπως ο Αττίκ, ο Γιαννίδης, ο Χαιρόπουλος, ο Σουγιούλ, η Δανάη, η Βέμπο και ο Γούναρης. Θα ακουστούν διασκευές τους αλλά και πρωτότυπα τραγούδια από ένα πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τάνγκο, φοξ τροτ, σουίνγκ και βαλς.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση έχει ο Δαυίδ Ναχμίας, ενώ τραγουδούν  ο Θάνος Πολύδωρας, η  Εβελίνα Νικόλιζα, η Λητώ Μεσσήνη και η Καίτη Πάντζαρη. Στη συναυλία συμμετέχει το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass.

Την εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα, παρουσιάζει η Ολύνα Ξενοπούλου.

Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα greekfestival.gr/gr/events