Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη της Μαίρης Αρώνη 16.07.2017

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη της Μαίρης Αρώνη 16.07.2017

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017: 25 χρόνια από το θάνατο της Μαίρης Αρώνη

 «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 22:00

Το Τρίτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο της Μαίρης Αρώνη (16/7/1992), τιμά τη μνήμη της μεγάλης πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου. Ειδικότερα, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αξέχαστη ηθοποιό στο θεατρικό έργο «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.

Η Μαίρη Αρώνη με το ιδιότυπο ύφος της υποκριτικής της έβαλε την προσωπική της σφραγίδα σε μια σειρά παραστάσεων τόσο στο Εθνικό Θέατρο όσο και στο ελεύθερο θέατρο, μέσα από διάφορους θιάσους των οποίων ηγήθηκε, πρωταγωνιστώντας δίπλα σε σπουδαίους συναδέλφους της που πέρασαν στην Ιστορία.

Με αναμφισβήτητα προτερήματα -ανάμεσα στα οποία ξεχώριζαν η χαρακτηριστική χροιά της φωνής της, η αριστοκρατική κριτική ματιά της, η ικανότητά της για μεγάλη γκάμα του θεατρικού ρεπερτορίου και η φυσική αμεσότητά της- κατάφερε να αναδείξει ρόλους και έργα που συνδέονται πλέον με τις αξέχαστες ερμηνείες της.

Μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της υπήρξε το θεατρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, «Τριαντάφυλλο στο στήθος». Ο χαρακτήρας της Σεραφίνας ντέλε Ρόζε βρήκε στη Μαίρη Αρώνη την ιδανική ερμηνεύτρια.

Η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση του έργου πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990 από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά».

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης.

Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Κυριακάκη-Λουκίσα.

Τεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Σκάντζικα-Μάκης Γίγας.

Ραδιοσκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης.

Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη (Σεραφίνα ντέλε Ρόζε), Δημήτρης Τσούτσης (Αλβάρο Ματζακαβάλο), Λυδία Φωτοπούλου (Ρόζα), Δήμητρα Ζέζα (Ασούντα), Ελένη Κοκκίδου (Εστέλα), Νανά Κακαβά (Γκιοζεπίνα), Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου (Πεπίνα), Γιάννα Ανδρεοπούλου (Βιολέτα), Γιάννης Αργύρης (πάτερ ντε Λέο), Κώστας Καγξίδης (γιατρός), Μελίνα Βαμβακά (μις Γιορκ), Μαρία Κατσιαδάκη (Φλώρα), Μιράντα Ζαφειροπούλου (Μπέσι), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Τζακ Χάντερ), Πέτρος Φιλιππίδης (πραματευτής).

Το κύριο μουσικό θέμα είναι του Άλεξ Νορθ από τη μεταφορά του έργου στον κινηματογράφο από τον Ντάνιελ Μαν. Στο τραγούδι πάνω στο ίδιο θέμα ακούγεται η Αλίκη Καγιαλόγλου.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 22:00

«Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017: 25 χρόνια από το θάνατο της Μαίρης Αρώνη

«Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma