Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Χορν 12, 14...

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Χορν 12, 14 & 16.01.2018

Αφιέρωμα του Τρίτου Προγράμματος

στον Δημήτρη Χορν

ΧΟΡΝ

Στις 16 Ιανουαρίου 2018 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατο του μοναδικού Δημήτρη Χορν (16 Ιανουαρίου 1998). Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού με μια σειρά εκπομπών.

Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00, ο Νίκος Αϊβαλής και ο Σιδερής Πρίντεζης,  «Στο Τρίτο Πρόσωπο», παρουσιάζουν αποσπάσματα εκπομπών από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τη φωνή του μεγάλου πρωταγωνιστή.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 22:00, η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μάρα Καλούδη, μεταδίδει το έργο του Γάλλου συγγραφέα Φελισιέν Μαρσό, «Το Αυγό». Ο Δημήτρης Χορν ερμήνευσε το ρόλο του Εμίλ Μαγκί για πρώτη φορά, στη ραδιοφωνική διασκευή του έργου, που ηχογραφήθηκε για το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας τον Ιούλιο του 1960. Τη θεατρική περίοδο 1965-1966 ο Χορν ανέβασε το έργο στη σκηνή του θεάτρου «Διονύσια», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το αφιέρωμα του Τρίτου Προγράμματος ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 22:00, με τη μετάδοση του έργου του Έντουαρντ Σέλντον, «Το Ρομάντζο», μια ηχογράφηση του 1955. Το σκηνικό ανέβασμα του έργου πραγματοποιήθηκε το 1943 σε μια συνεργασία του Δημήτρη Χορν και της Κατερίνας (Ανδρεάδη).

«Το Αυγό» του Φελισιέν Μαρσό

Μετάφραση-διασκευή: Ιουλία Ιατρίδου.

Μουσική επιμέλεια: Σοφία Μιχαλίτση.

Σκηνοθεσία: Κωστής Μιχαηλίδης.

Στο ρόλο του Εμίλ Μαγκί, ο Δημήτρης Χορν.

Παίζουν επίσης, οι ηθοποιοί: Γιώργος Πλούτης, Λευτέρης Σφακιανάκης, Γιώργος Μπέλλος, Μπέμπα Μωραϊτοπούλου, Λίλη Παπαγιάννη, Μαρία Αντωνοπούλου, Ρούλα Σακκίδου, Σπύρος Ολύμπιος, Νίκος Βασταρδής, Έλλη Ξανθάκη, Νέλλη Μαρσέλλου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Ρίκα Γαλάνη, Τρύφων Καρατζάς, Άννα Κυριακού, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιάννης Βογιατζής.

«Το Ρομάντζο» του Έντουαρντ Σέλντον

Μετάφραση-διασκευή: Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Σκηνοθεσία: Μήτσος Λυγίζος.

Στο ρόλο του πάστορα, ο Δημήτρης Χορν.

Παίζουν επίσης, οι ηθοποιοί: Βάσω Μανωλίδου, Γιάννης Αποστολίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Άννα Ραυτοπούλου, Λούλα Ιωαννίδου, Κική Ρέππα, Γιώργος Λευτεριώτης.

XORN72