Τρίτο & Δεύτερο Πρόγραμμα – «Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…» 01& 02.10.2017

Τρίτο & Δεύτερο Πρόγραμμα – «Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…» 01& 02.10.2017

«Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…»

Στο Τρίτο Πρόγραμμα κάθε Κυριακή στις 19:00

και –με επαναλήψεις- στο Δεύτερο Πρόγραμμα κάθε Δευτέρα στις 18:00

Γιώργος Παπαστεφάνου, Σιδερής Πρίντεζης
Γιώργος Παπαστεφάνου, Σιδερής Πρίντεζης

«Μια ζωή με θυμάμαι να τρέχω! Ραδιόφωνο, τηλεόραση, στίχοι σε τραγούδια, διαφήμιση, παραγωγές δίσκων, συνεργασίες, ταξίδια… Δεν είναι κρίμα όλα αυτά που έχω κάνει πενήντα χρόνια τώρα να κυκλοφορούν σκόρπια δεξιά και αριστερά (ή και να μην κυκλοφορούν καθόλου), αντί να είναι συγκεντρωμένα στο διαδίκτυο μαζί με τις ιστορίες που τα συνοδεύουν και τις προσωπικές μου μνήμες;»

…και από το διαδίκτυο στην Ελληνική Ραδιοφωνία, καθώς οι παραπάνω φράσεις αποτελούν την αρχή του σήματος της εκπομπής «Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…» η οποία, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, επανέρχεται στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα  και -με επαναλήψεις- στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Μια εκπομπή σε έρευνα, επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση Σιδερή Πρίντεζη, στην οποία ο Γιώργος Παπαστεφάνου διαβάζει κείμενά του που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Στιγμές, μνήμες, σκέψεις ενός ανθρώπου που έχει αφήσει έντονο το στίγμα της αισθητικής και της προσωπικότητάς του σε όλα τα Μέσα στα οποία έχει κατά καιρούς εργαστεί και κυρίως στην ΕΡΤ. Η ιστορική έρευνα και η ενδελεχής ενασχόληση με κάθε θέμα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την εμπειρία ετών, μετουσιώνονται σε λόγο που προσφέρεται στους σημερινούς ακροατές από έναν άνθρωπο, ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει καλά αυτό για το οποίο μιλάει, αλλά το έχει ζήσει κιόλας.

Η εκπομπή κάνει κάθε φορά ταξίδια στο χρόνο και φωτίζει γνωστά και άγνωστα στιγμιότυπα που παρουσιάζονται μέσα από τη ματιά των κειμένων του Γιώργου Παπαστεφάνου. Αναμνήσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τους οποίους έχει παρουσιάσει από τις ραδιοτηλεοπτικές του εκπομπές και απρόσμενες μουσικές συναντήσεις, σπάνιες στιγμές από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, αφορμές που δίνονται από φωτογραφίες και αυτόγραφα, προσωπικά βιώματα εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου, διαφορετικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών και ιστορίες άλλων που φέρουν στίχους του, ξεχωριστές συναντήσεις με ανθρώπους από όλα τα είδη της Τέχνης, σκέψεις που συνδέουν συνειρμικά το χθες με το σήμερα, αλλά και οι απόψεις του για θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας και της επικαιρότητας.

Και όλα αυτά, ραδιοφωνικά «εικονογραφημένα» με τα αντίστοιχα ηχητικά τεκμήρια και ντοκουμέντα μέσα από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Παπαστεφάνου, το Αρχείο της ΕΡΤ και τη δισκογραφία της εκάστοτε εποχής με ξεναγό τον Σιδερή Πρίντεζη.

Από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: «Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…».