Τρίτο Πρόγραμμα: Αφιέρωμα στα τραγούδια των αμερικανικών συνδικάτων από την εκπομπή «Intercity»...

Τρίτο Πρόγραμμα: Αφιέρωμα στα τραγούδια των αμερικανικών συνδικάτων από την εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη | Κυριακή 30.04.2023

Τρίτο Πρόγραμμα

Αφιέρωμα στα τραγούδια των αμερικανικών συνδικάτων
από την εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Απριλίου 2023, στις 21:00

 

 

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα τραγούδια των αμερικανικών συνδικάτων από το 1905 (χρονιά  που ιδρύθηκε η ριζοσπαστική Οργάνωση  ΙWW  / Industrial Workers of the World), έως τις μέρες μας παρουσιάζει ο Θάνος Φουργιώτης στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Intercity» την παραμονή Πρωτομαγιάς, Κυριακή 30 Απριλίου στις 21:00.

Χιλιάδες νότες και λέξεις, κουπλέ και ρεφρέν ανάλογα με την περίσταση και την εποχή  έχουν τραγουδηθεί από τα μέλη των αμερικσνικών συνδικάτων και η ανθολογία τους αποτελεί –κατά κάποιον τρόπο- την ανθολογία του ίδιου του εργατικού κινήματος.

Τραγούδια, φορείς μηνυμάτων που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα δεσμά του χρόνου, να επιζήσουν από εποχή σε εποχή και να  μεταδίδονται  από τη μια γενιά εργατών στην άλλη, ξεπερνώντας την αρχική επικαιρότητα που τα γέννησε.

Σε τραγούδια σαν κι αυτά οδηγεί τους ακροατές ο Θάνος Φουργιώτης με το «Intercity» δίνοντας παράλληλα ιστορικά στοιχεία για την εποχή και το περιεχόμενο τους.

Θα ακουσθούν μεταξύ άλλων συνθέσεις των Almanac Singers, Pete Seeger, Joe Hill, Woody Guthrie, Joan Baez, Country Joe Mc Donald, Jack Elliot 

Τεχνική επιμέλεια  εκπομπής: Θανάσης Βουτέρης

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Infο

Αφιέρωμα στα τραγούδια των αμερικανικών συνδικάτων από την εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη

Κυριακή 30 Απριλίου 2023, στις 21:00

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma