ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από την εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από την εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη» | Από Δευτέρα 22.05.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
από την εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Από Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 13:00

 

Ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζει ο Χρίστος Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της εκπομπής «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη» που μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα. Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 13:00. Πρόκειται για μία σειρά πέντε ωριαίων εκπομπών με ηχογραφήσεις και αφηγήσεις όπως αυτές αποτυπώνονται μέσα από την πλούσια βιβλιογραφία για την κορυφαία αυτή προσωπικότητα της τέχνης του 20ου αιώνα.

Ειδικότερα:

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πρώιμης περιόδου της κορυφαίας υψιφώνου, που υπήρξε καθοριστική για την ψυχοπνευματική της διαμόρφωση και την καλλιτεχνική της εξέλιξη.

Την Τρίτη 23 Μαΐου, θα παρουσιαστεί η χρυσή δεκαετία της ανεπανάληπτης πορείας της μέσα από χαρακτηριστικές ηχογραφήσεις, συνεντεύξεις και μαρτυρίες και παράλληλα το προσωπικό της δράμα έως την κορύφωση του.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, απολαμβάνουμε συγκριτικές ερμηνείες όπως παρουσιάστηκαν από μεγάλες σοπράνο, παράλληλα με εκείνες της Μαρίας Κάλλας.

Τέλος, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαΐου, θα παρουσιαστεί η ζωή της  όπως αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη.

 

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma