Τρίτο Πρόγραμμα: Αφιέρωμα στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο...

Τρίτο Πρόγραμμα: Αφιέρωμα στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη | Τετάρτη 22.02.2023

Τρίτο Πρόγραμμα

Αφιέρωμα στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
στην εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00

 

 

Σε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ποιήτριες, την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Intercity» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θάνος Φουργιώτης και θα μεταδοθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα και σε επανάληψη την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:00.

Διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη, αγαπητή ιδιαίτερα στους νέους, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ άφησε πίσω της ένα μεγάλο ποιητικό έργο που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες.

Η εκπομπή «Intercity» επιλέγει να την τιμήσει μέσα από τη δισκογραφική έκδοση του 2018 με τίτλο «Η Τέλεια Εξαφάνιση» που υπογράφουν δύο πρωτοποριακοί Έλληνες μουσικοί, η Πόπη Νταλαχάνη και ο Σωτήρης Τράγκας, οι οποίοι σχημάτισαν τους DILEMMA. Με αγάπη και σεβασμό στο έργο της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, οι δύο μουσικοί μελοποίησαν 12 ποιήματα δίνοντας προτεραιότητα στον ποιητικό λόγο, με στιγμές αυτοσχεδιασμού και εμφανή λυρικά και πειραματικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιήτρια συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας των συνθέσεων και της ηχογράφησης, γεγονός για το οποίο θα γράψει σχετικά: «Η ποίηση είναι λογοδοσία της ψυχής και στην ψυχή ποίηση και μουσική γίνονται ένα… Χάρη στην Πόπη και τον Σωτήρη και στη μουσική αναγέννηση του στίχου που κατόρθωσαν, είναι σαν να βλέπω ένα καινούργιο τοπίο και να ταξιδεύω σε μία μαγική χώρα».

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Infο

Αφιέρωμα στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην εκπομπή «Intercity» με τον Θάνο Φουργιώτη

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00 και σε επανάληψη την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma