ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Θυέστης» του Σενέκα | Κυριακή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Θυέστης» του Σενέκα | Κυριακή 05.12.2021

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νέες ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές στην εκπομπή
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει! 

«Θυέστης» του Σενέκα

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00
Στο τραπέζι καθιστοί από αριστερά: Κ. Φερεντούρος, Γ. Ανέστη, Η. Μαλανδρής, Γρ. Βαλτινός, Χρ. Μαντζουράνη. Όρθιοι: Τ. Θάνος, Α. Ψυχράμης

Ο «Θυέστης», το «καταραμένο έργο» του Ρωμαίου ρήτορα, πολιτικού, δραματουργού Λούκιου ή Λεύκιου Σενέκα (4 π.Χ.) το οποίο έχει διασωθεί ολόκληρο, παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 22:00, στo πλαίσιο των νέων ραδιοφωνικών θεατρικών παραγωγών, σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή.

Από αριστερά: Κ. Φερεντούρος, Η. Μαλανδρής, Ν. Ψαρράς, Χρ. Μαντζουράνη, Α. Ψυχράμης

Ο «Θυέστης» είναι, ίσως, το πιο άγριο και ταυτόχρονα το πιο σκοτεινό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, καθώς δεν υπάρχει σε αυτό λυτρωτικό τέλος. Η συνεχής αιώνια αδικία, η βαναυσότητα, η ανηθικότητα μαστίζουν τη γη και δεν υπάρχει αχτίδα φωτός. Σε κάθε φράση ελλοχεύει η φρίκη, τα άγρια ένστικτα των αρχαίων θεών τυραννάνε, με τη βαριά κατάρα τους, το γένος όλων των ανθρώπων. Η δίψα για εξουσία γκρεμίζει τα θεμέλια του πολιτισμού. Η φύση του ανθρώπου είναι σκληρή και ανελέητη. Ο πολιτισμός έβαλε κάποια όρια για να αποφευχθεί η ανθρωποφαγία, αλλά στο τέλος η εξουσία τυφλώνει και οδηγεί στον κανιβαλισμό.

Μετάφραση από τα Λατινικά: Ουρανία Ραπακωνσταντοπούλου

Μουσική επιλογή: Ηλίας Μαλανδρής

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάνα Μαντζουράνη

Από αριστερά: Γεωργία Ανέστη, Νίκος Μέλλος, Γιάννης Βούρος

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Βούρος (Ατρέας βασιλιάς του Άργους), Γρηγόρης Βαλτινός (Θυέστης αδελφός του Ατρέα εξόριστος από την πατρώα γη), Στέφανος Κυριακίδης (φάντασμα του Τάνταλου), Γεωργία Ανέστη (Μαινάδα), Τιμόθεος Θάνος (ακόλουθος του Ατρέα), Νίκος Μέλλος (Τάνταλος ο νεότερος), Νίκος Ψαρράς  (αγγελιαφόρος).

Χορός: Χριστιάνα Μαντζουράνη (Κορυφαία), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Κορυφαίος Α΄), Κωνσταντίνος Φερεντούρος (Κορυφαίος Β΄).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη 

Δείτε το τρέιλερ