ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο πιανίστα Fou Ts’Ong στην εκπομπή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο πιανίστα Fou Ts’Ong στην εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» | Τρίτη 01.02.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
Αφιέρωμα στον σπουδαίο πιανίστα Fou Ts’Ong

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 13:00

Χρίστος Παπαγεωργίου

Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Σοπενίστα του πιάνου Fou Ts’Ong (1934-2020) με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, παρουσιάζει ο Χρίστος Παπαγεωργίου στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 13:00.

Μιχάλης Τάγκας

Προσκεκλημένος στην εκπομπή ο διακεκριμένος Έλληνας πιανίστας Μιχάλης Τάγκας. Με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Μιχάλης Τάγκας, μαθητής, και φίλος ζωής του Fou Ts’Ong, συνομιλεί με τον Χρίστο Παπαγεωργίου για τη σχέση του και την προσωπικότητα του διάσημου δασκάλου του, μέσα από την επιλογή ηχογραφήσεων, κυρίως έργων του Σοπέν, συμπεριλαμβανομένου του κοντσέρτου του Μότσαρτ για τρία πιάνα, με σολίστ τους πιανίστες Fou Ts’Ong, Daniel Barenboim, και Vladimir Ashkenazy.

Fou Ts’Ong

Ο Fou Ts’Ong υπήρξε ο πρώτος κινεζικής καταγωγής πιανίστας που κατέκτησε τη διεθνή αποδοχή. Στα 1955 κέρδισε το 3ο βραβείο και το Βραβείο της Πολωνικής Ραδιοφωνίας στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Σοπέν» για την ερμηνεία του στις «Μαζούρκες». Έκτοτε παρέμεινε γνωστός ως ερμηνευτής των έργων του Πολωνού συνθέτη.
Σπούδασε πιάνο με τον Mario Paci, ιδρυτή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σαγκάης.
Γύρω στα 1958-59 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο και το 1959 έπαιξε στο Royal Albert Hall υπό τη διεύθυνση του Carlo Maria Giulini. Τον Νοέμβριο του 1961 έκανε το ντεμπούτο του στην Αμερική με το «Κοντσέρτο για πιάνο Νο 2» του Σοπέν, συμπράττοντας με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης υπό τον Paul Paray. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, φημιζόταν για τις ερμηνείες του στα έργα του Σοπέν, με κριτικούς να υποστηρίζουν ότι ξεπερνούσε όλους τους παλαιότερους δασκάλους, όπως τους Παντερέφσκι, Φίσερ, Λιπάτι και Κορτό.

Παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 13:00.

Εκπομπή: «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» – Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Αφιέρωμα στον σπουδαίο πιανίστα Fou Ts’Ong

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma