ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ… «Η δεύτερη αίσθηση» της Ναντίν...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ… «Η δεύτερη αίσθηση» της Ναντίν Γκόρντιμερ 11.03.2018

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ…

«Η δεύτερη αίσθηση» της Ναντίν Γκόρντιμερ 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ώρα 16:30

Την  Κυριακή 11 Mαρτίου 2018 και ώρα 16:30, στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Ένα διήγημα, μια ανάσα…», παρουσιάζεται το διήγημα «Η δεύτερη αίσθηση» από τη συλλογή «Ο Μπετόβεν ήταν κατά το 1/16 μαύρος» της Ναντίν Γκόρντιμερ.

Μια γυναίκα κάνει διαπιστώσεις για το γάμο της από τον τρόπο που παίζει ο άντρας της το βιολοντσέλο του. Μια άλλη, οσμίζεται τις διαθέσεις του συζύγου της στο λακκάκι του αυχένα του. Σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν φύγει πρόσφατα από τη ζωή, συναντιούνται ξανά σε ένα κινέζικο εστιατόριο, ενώ μια χήρα, αναζητώντας στοιχεία για τον άντρα που ελάχιστα γνώριζε όσο ήταν ζωντανός, επιδιώκει μια συνάντηση με τον πρώην γκέι εραστή του.

Όσο για την ιστορία του τίτλου, αυτή ρίχνει φως σ’ ένα καινούργιο είδος φυλετικής διάκρισης, όπου οι άνθρωποι ζητούν να κατοχυρώσουν, αντί να κρύψουν, την όποια υπόνοια καταγωγής τους από τη μαύρη φυλή.

Σ’ αυτό το βιβλίο της, η βραβευμένη το 1991 με το Nόμπελ Λογοτεχνίας, Ναντίν Γκόρντιμερ, κινείται από τη σφαίρα της πολιτικής σ’ αυτή των διαπροσωπικών σχέσεων. Ιστορίες με υποβόσκουσα ένταση αλλά και χιούμορ θα υπενθυμίσουν στους θαυμαστές της τη δύναμη της πάντοτε επίκαιρης κι ευφάνταστης πρόζας της.

Δραματοποιημένη αφήγηση-επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου.

Επεξεργασία ήχου- Τεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Λιοντή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ώρα 16:30

Εκπομπή: «Ένα διήγημα, μια ανάσα…»

«Η δεύτερη αίσθηση» της Ναντίν Γκόρντιμερ

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma