ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η εικαστικός Εύα Μελά στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η εικαστικός Εύα Μελά στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 25.06.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η εικαστικός Εύα Μελά 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στις 19:00

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και εικαστικός Εύα Μελά είναι καλεσμένη της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 25 Ιουνίου  2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.
Αφορμή γι’ αυτήν τη συνάντηση είναι η ιστορική έκθεση «Χαρακτική – Από την προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα», την οποία διοργάνωσε το ΕΕΤΕ στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Η Εύα Μελά αναφέρεται στην ιδέα της έκθεσης που κέντρο της ήταν να γίνει γνωστή η σημασία της χάραξης στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και περιγράφει πώς αναπτύχθηκε χρονολογικά, ξεκινώντας με τις προϊστορικές βραχοχαράξεις ώστε να συνεχισθεί στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους με τα σύμβολα, τις σφραγίδες, τις επιγραφές, τους σφραγιδόλιθους. Αναφορές στη συζήτηση γίνονται σε όλες τις περιόδους της χαρακτικής έως σήμερα με παραδείγματα έργων σπουδαίων καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων. Ακόμη, η κυρία Μελά μιλά για το δικό της προσωπικό εικαστικό έργο αλλά και για τον ρόλο του ΕΕΤΕ στην εικαστική κοινότητα.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένη η εικαστικός Εύα Μελά

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma