ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού, στην εκπομπή «Η εποχή των...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού, στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 21.05.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 19:00

Τη γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Πρόκειται για μια βιωματική συζήτηση μέσα από την οποία εμφανίζεται ανάγλυφα η εικαστική πορεία της Καλλιόπης Λεμού και κυρίως οι θεματικές της.

Η Καλλιόπη Λεμού, το γένος Νικολού, θυγατέρα ευκατάστατης οικογένειας που ασχολούνταν με τον εφοπλισμό, διαμόρφωσε την πορεία της με επίγνωση τόσο της καταγωγής της (από τις Οινούσσες), όσο και της δυσκολίας να γίνει καλλιτέχνης λόγω οικογενειακών αντιλήψεων.

Μιλά για αυτές τις χρονικές περιόδους της ζωής της, την έννοια του μετανάστη και την μετακίνησή της αργότερα στο Λονδίνο όπου έως σήμερα κατοικεί, με όλες τις δυνατότητες που επίμονα έψαξε ώστε να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα. Αναφέρεται στα έργα της και τις ιστορίες πίσω από αυτά, στα μεγάλα γλυπτά της από βάρκες, στα υλικά της και τις επιλογές της σε φόρμες και αντικείμενα της καθημερινής ζωής, της μνήμης και των τελετουργιών της. Ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί από τις Οινούσσες.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένη η γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma