Τρίτο Πρόγραμμα – «Jazz in the city» στο Φεστιβάλ Αθηνών 22 &...

Τρίτο Πρόγραμμα – «Jazz in the city» στο Φεστιβάλ Αθηνών 22 & 23.06.2017

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Το Τρίτο φέτος παίζει… και Πειραιώς 260!

Το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζουν πέντε ξεχωριστές εκδηλώσεις στον κήπο της Πειραιώς 260, με παραγωγές διαφορετικού ύφους όπως, μπαρόκ μουσική, πολυσυλλεκτική τζαζ και αθηναϊκό τραγούδι εποχής.

Οι παραγωγοί του Τρίτου, στο πλαίσιο μίας ακόμα σύμπραξης της ΕΡΤ με το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ, προσφέρουν μια καινούργια πρόταση για τους φιλότεχνους θεατές: συναυλίες ραδιοφωνικής δομής που ταυτόχρονα είναι και οπτικοποιημένες εκπομπές στα ερτζιανά, αλλά και -για πρώτη φορά- τη διαδικασία ραδιοφωνικής ηχογράφησης θεατρικού έργου με θεατές στο στούντιο.

Δημήτρης Τρίκας
Δημήτρης Τρίκας

Ο κύκλος των εκδηλώσεων συνεχίζεται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 22:00 στον κήπο της Πειραιώς 260.

Ειδικότερα, η εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Jazz in the city» με τον Δημήτρη Τρίκα παρουσιάζει έναν διήμερο μίνι ραδιοφωνικό-συναυλιακό μαραθώνιο, με έξι αντιπροσωπευτικά μουσικά σχήματα της ελληνικής τζαζ σκηνής κατανεμημένα σε δύο θεματικές συναυλιακές βραδιές.

Η πρώτη συναυλία (Πέμπτη 22 Ιουνίου) αναδεικνύει το μουσικό εύρος και τη δυναμική της ελληνικής τζαζ σκηνής με τα συγκροτήματα The Next Step Quintet, Γιώργος Κοντραφούρης trio και Χάρης Λαμπράκης Quartet.

Στη δεύτερη συναυλία (Παρασκευή 23 Ιουνίου), τα γκρουπ Ziad Rajab Trio, Adedeji Adetayo Presents Afreekanism και Haig Yazdjian Quartet με τη σύνθεση των μουσικών τους και το ερμηνευτικό τους ύφος καταδεικνύουν την πολυπολιτισμική μουσική πραγματικότητα της χώρας σήμερα.

Τις συναυλίες, που θα μεταδοθούν ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα, παρουσιάζει ο Δημήτρης Τρίκας.

Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα greekfestival.gr/gr/events