Τρίτο Πρόγραμμα – «Και εκ γυναικός τα κρείττω» στα «Τα Μήλα των...

Τρίτο Πρόγραμμα – «Και εκ γυναικός τα κρείττω» στα «Τα Μήλα των Εσπερίδων» | 10.07.2021

Τρίτο Πρόγραμμα

«Και εκ γυναικός τα κρείττω» στα «Τα Μήλα των Εσπερίδων»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στις 11:00

Τα «Μήλα των Εσπερίδων», με την Τζουλιέττα Καρόρη, παρουσιάζουν τον κύκλο «Και εκ γυναικός τα κρείττω», με έργα γυναικών που γράφουν ή ερμηνεύουν μουσική και συνθέσεις εμπνευσμένες από τις γυναίκες. Αφορμή για εκπομπή δίνει, επίσης, ένα βιβλίο ή μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021  στις 11:00 το πρωί, η Τζουλιέττα Καρόρη συνομιλεί με  τη  Λιλή Αλιβιζάτου με αφορμή το βιβλίο της «Ιχνογραφίες» (Αθήνα 2011).

Η Λιλή Αλιβιζάτου γεννήθηκε στην Πόλη και ήρθε μικρό κοριτσάκι με την οικογένειά της στην Αθήνα λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κόρη του Μιχαήλ Θεοτοκά που διετέλεσε σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη της Λωζάνης, αδελφή του λογοτέχνη και σημαντικού διανοητή της γενιάς του ’30, Γιώργου Θεοτοκά, μαθήτρια του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου, σύζυγος του σπουδαίου γιατρού Κώστα Αλιβιζάτου, μητέρα του διαπρεπούς συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, φίλη των Σικελιανών και άλλων πνευματικών ανθρώπων της εποχής της, αφηγείται σημαντικές κυρίως μουσικές στιγμές όπως η ίδια τις έζησε και μας ανοίγει ένα παράθυρο, στις πρώτες  δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Παραγωγή –παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 η 95,6 και τις κατά τόπους συχνότητες

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή «Τα Μήλα των Εσπερίδων»

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στις 11:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma