Τρίτο Πρόγραμμα – «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» 29.06.2018

Τρίτο Πρόγραμμα – «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» 29.06.2018

«Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»

Γιάννης Σιμωνίδης

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00

Το Τρίτο Πρόγραμμα κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα παρουσιάζει σειρά συνεντεύξεων με σημαντικούς Έλληνες των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν τα έργα τους στο εξωτερικό και που συμβάλλουν στο φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00, η Τζουλιέττα Καρόρη παρουσιάζει τον Γιάννη Σιμωνίδη: ηθοποιό, σκηνοθέτη, παραγωγό και δημιουργό από το 1979 του οργανισμού «Ελληνικό Θέατρο» της Νέας Υόρκης

Φέτος, ο σπουδαίος θεατράνθρωπος παρουσιάζει θεατρικά, κινηματογραφικά, λογοτεχνικά και ακαδημαϊκά δρώμενα στο Θέατρο 104 στο Γκάζι, στην Κρήτη και στο Άμστερνταμ.

Παράλληλα, «τρέχει» η παράσταση «Σωκράτης τώρα», που έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 500 φορές ανά τον κόσμο και ετοιμάζονται οι «Βάκχες» του Ευριπίδη στη γλώσσα των Μαορί, με Μαορί καλλιτέχνες από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι από το ομότιτλο βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, γενναιόδωρη προσφορά του συγγραφέα, που ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Το μουσικό σήμα της εκπομπής είναι το «Meeting with a friend», ευγενική παραχώρηση του συνθέτη Georgs Pelēcis, από τη Λετονία.

Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00

Εκπομπή: «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»

«Γιάννης Σιμωνίδης»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma