ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Ο νέος δίσκος του σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα στην εκπομπή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Ο νέος δίσκος του σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 08 & 15.07.2021

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Ο νέος δίσκος του σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα
στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Ημερομηνίες μετάδοσης: Πέμπτη 8 & Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στις 18:00

Με τα δύο προηγούμενα προσωπικά albums του, το «Growing Up» του 2010 και ακόμα περισσότερο το «A Man Dreams» του 2015, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σημερινής ελληνικής jazz σκηνής.

To «Back Of Beyond» που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό όμως, είναι αναμφίβολα η πλέον ώριμη, κατασταλαγμένη και καλύτερη μέχρι τώρα δισκογραφική κατάθεσή του.

Στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος», την Πέμπτη 8 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας θα παρουσιάσει και θα αναλύσει σε βάθος το «Back Of Beyond». Θα εστιάσει ιδιαίτερα στην σχέση του Δημήτρη Τσάκα με την ηλεκτρική εκδοχή της jazz, -αυτή που στη δεκαετία του ’70 έγινε γνωστή ως fusion- και το πώς εμπνέεται από αυτή, για να καταλήξει σε μία απολύτως σύγχρονη και πολύ συχνά συναρπαστική, στις μελωδικές, αρμονικές και ενορχηστρωτικές αναπτύξεις της, μορφή της jazz. Ο δημιουργός του δίσκου παρεμβαίνει με σύντομες αλλά καίριες επισημάνσεις, σχετικά με την προσέγγισή του στη δημιουργία του δίσκου.

Στη δεύτερη εκπομπή, θα ακουστεί και ένα απόσπασμα από το «Parker With Strings», τη θαυμάσια συνεργασία του Δημήτρη Τσάκα με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε ενορχηστρωμένα για σύνολο εγχόρδων κομμάτια, του κορυφαίου jazz σαξοφωνίστα Charlie Parker που ηχογραφήθηκε πριν από λίγους μήνες.

Κείμενα – παραγωγή – παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Κριτικός Λόγος»

Πέμπτη 8 & Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στις 18:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma