ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – «Ο...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού | Από τη Δευτέρα 16.05.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
 «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού 
Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θεατρικές ηχογραφήσεις έτσι όπως αυτές μεταδόθηκαν αρχικά από το Θέατρο Συνεχείας του ΕΙΡ και κατόπιν από τις Θεατρικές Σειρές της ΕΡΑ.

Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαΐου και θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα στις 18:30 σε συνέχειες μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της Ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι «Le Bal» (1930) και μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1957.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μία από τις κυριολεκτικά λιγοστές συμμετοχές της στο ραδιοφωνικό θέατρο, η Δέσπω Διαμαντίδου, η Άννα Ραυτοπούλου και ο Γιάννης Αποστολίδης πρωταγωνιστούν στη σύντομη ραδιοφωνική ιστορία, σε σκηνοθεσία και ραδιοφωνική προσαρμογή Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Ο μεταφραστής, συγγραφέας, και σκηνοθέτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης, επιμελήθηκε τις μεταδόσεις θεατρικών εκπομπών την περίοδο 1953-1968, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θεάτρου εκείνης της περιόδου.

Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Έλλη Ξανθάκη, Μιχάλης Μπούχλης, Γιώργος Πλούτης, Αντιόπη Λούη, Γιάννα Ολυμπίου.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 5 συνέχειες.

Η θεατροποίηση μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καθώς και η διασκευή έργων από το κλασικό και σύγχρονο Θέατρο και η παρουσίασή τους σε συνέχειες ή σκηνές, όπως συχνά περιγράφονται, χρησιμοποιήθηκε ως είδος επιμορφωτικής και παράλληλα ψυχαγωγικής εκπομπής από τα πρώτα χρόνια του Ραδιοφωνικού Θεάτρου στη χώρα μας. Τα σημαντικότερα ονόματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου συνεργάστηκαν με το κυρίαρχο μέσο της εποχής, αφήνοντας πίσω τους το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30

Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Πρώτο έργο της σειράς: «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma