ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας -«Το Μυθιστόρημα...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας -«Το Μυθιστόρημα Ενός Απόρου Νέου» | Από Δευτέρα 23.05.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
 «Το Μυθιστόρημα Ενός Άπορου Νέου» του Οκτάβιου Φεγιέ 
Από Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 18:30

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα έως την Παρασκευή στις 18:30, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θεατρικές ηχογραφήσεις έτσι όπως αυτές μεταδόθηκαν αρχικά από το Θέατρο Συνεχείας του ΕΙΡ και κατόπιν από τις Θεατρικές Σειρές της ΕΡΑ.

Η νέα ηχογράφηση της σειράς, που ξεκινά τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και θα μεταδίδεται σε συνέχειες έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, είναι το έργο «Το Μυθιστόρημα ενός Άπορου Νέου» του Γάλλου συγγραφέα Οκτάβιου Φεγιέ (1821-1890).

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πρωταγωνιστεί στο ρόλο του νέου, μαζί με τους Μήτσο Μυράτ, Τάκη Γαλανό και  Δέσπω Διαμαντίδου, σε μια ραδιοφωνική ιστορία της οποίας τη θεατρική διασκευή υπέγραψε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, τη μουσική επιμέλεια η Τόνια Κάραλη και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Γκάτσος. 

Το έργο μεταδόθηκε αρχικά τον Μάιο του 1958 υπό τη μορφή θεατρικών σκηνών και ολοκληρώθηκε σε 15 συνέχειες.

Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Γιάννης Αποστολίδης, Κώστας Σαντοριναίος, Έλλη Βοζικιάδου, Κική Ρέππα, Έλλη Ξανθάκη, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Φοίβος Ταξιάρχης, Γιώργος Πλούτης.

Η θεατροποίηση μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καθώς και η διασκευή έργων από το κλασικό και σύγχρονο Θέατρο και η παρουσίασή τους σε συνέχειες ή σκηνές, όπως συχνά περιγράφονται, χρησιμοποιήθηκε ως είδος επιμορφωτικής και παράλληλα ψυχαγωγικής εκπομπής από τα πρώτα χρόνια του Ραδιοφωνικού Θεάτρου στη χώρα μας. Τα σημαντικότερα ονόματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου συνεργάστηκαν με το κυρίαρχο μέσο της εποχής, αφήνοντας πίσω τους το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30

Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma