ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Το άλμπουμ «As The Love Continues» των Mogwai, στην...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Το άλμπουμ «As The Love Continues» των Mogwai, στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | Πέμπτη 26.08 & Πέμπτη 02.09.2021

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το άλμπουμ «As The Love Continues» των Mogwai,

στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Ημερομηνίες μετάδοσης: Πέμπτη 26 Αυγούστου & Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021,
στις 18:00

Τον πιο avant rock δίσκο της χρονιάς, το «As The Love Continues» των Σκοτσέζων Mogwai, παρουσιάζει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος», μέσα από δύο εκπομπές που μεταδίδονται την Πέμπτη 26 Αυγούστου και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Οι Σκοτσέζοι Mogwai συνέθεσαν το υλικό τού πιο πρόσφατου άλμπουμ τους «As The Love Continues» στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας για την πανδημία, με θέμα εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από αυτήν τη συγκυρία. Όταν έφτασε η στιγμή της ηχογράφησης, συνειδητοποίησαν ότι το σχέδιό τους να γίνει η ηχογράφηση στο στούντιο του Αμερικανού παραγωγού τους, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η μοναδική λύση που βρήκαν ήταν να ηχογραφήσουν σε ένα στούντιο στην Αγγλία και ο παραγωγός τους να συμμετέχει στις ηχογραφήσεις μέσω Zoom, από τη Νέα Υόρκη. Ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι αυτή η τόσο, εκτός συνηθισμένης πρακτικής, διαδικασία θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, αλλά το αποτέλεσμα τούς εξέπληξε και με το παραπάνω.

Στις δύο εκπομπές του αφιερώματος ο Θάνος Μαντζάνας παρατηρεί και αναλύει πώς οι τέσσερις φίλοι από την Γλασκόβη αναμετρήθηκαν με την πανδημία και βγήκαν στην άλλη, φωτεινή πλευρά, με ένα θριαμβευτικό post rock αριστούργημα.

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Κριτικός Λόγος»

Πέμπτη 26 Αυγούστου & Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma