ΕΡΤ1 – Ο Λάκης Χαλκιάς στην εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» 12.10.2018

ΕΡΤ1 – Ο Λάκης Χαλκιάς στην εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» 12.10.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Η μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» συνεχίζει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν ανανεωμένη, με σκοπό να ενώσει το τραγούδι με τον πολιτισμό και όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο!

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

Κάθε Παρασκευή βράδυ στις 23:00 στην EΡΤ1, μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ώρα 23:00
Εκπομπή 2η: «Λάκης Χαλκιάς»

Τι συμβαίνει όταν  ένας εμβληματικός τραγουδιστής, μέλος μιας ιστορικής μουσικής οικογένειας ενώνει τις δυνάμεις του Αιγαίου με εκείνες της Ηπείρου και εκμηδενίζει τις αποστάσεις από την Αμερική μέχρι την Κρήτη;

Η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι», με ανανεωμένη σύνθεση και διάθεση, παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Λάκη Χαλκιά, τον άνθρωπο που συνέδεσε τη φωνή του με τραγούδια-σταθμούς στην ιστορία της ελληνικής μουσικής αλλά και της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος υποδέχονται μαζί με τον ξεχωριστό τραγουδιστή, τρεις ορχήστρες, ένα κλαρίνο, ένα σαντούρι, μία παιδική χορωδία και πλήθος φίλων και καλλιτεχνών.

Τον Λάκη Χαλκιά πλαισιώνουν οι φίλοι του,  Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης που φτάνει στο στούντιο κατευθείαν από την Αμερική, η ποιήτρια Γιώγια Σώκου, ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιου, οι καθηγητές Μουσικής Ανδρέας Ζεάκης Γλυνιάς και Τάσος Φωτόπουλος, ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, ο στιχουργός Γιάννης Ξηρωμερίτης και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης.

Μιλούν για τον Λάκη Χαλκιά και τραγουδούν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, που από τη λεβεντογέννα Κρήτη ήρθε με τη λύρα του κατευθείαν στο στούντιο της εκπομπής, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Νίκος Ζούδιαρης, η Σοφία Παπάζογλου, η Καίτη Κουλιά, η Ιωάννα Φόρτη και η Μπέτυ Χαρλαύτη.

Την παρέα πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Γιώργος Σουξές, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο ξυπνά μνήμες παραδοσιακών ήχων σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον πατέρα του Λάκη Χαλκιά και μεγάλο κλαρινίστα Τάσο Χαλκιά, ενώ η 13άχρονη Βασιλική έρχεται στη σκηνή από την Πάτρα για να παίξει με το σαντούρι της το θρυλικό ταξίμι στη «Φάμπρικα».

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον Λάκη Χαλκιά από την ΕΡΤ1.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.