ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Αφιέρωμα στην 45η επέτειο της εξέγερσης...

ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Αφιέρωμα στην 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 16.11.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Η μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» συνεχίζει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν ανανεωμένη, με σκοπό να ενώσει το τραγούδι με τον πολιτισμό και όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο!

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

Κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 στην EΡΤ1, μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στην 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» 

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» είναι αφιερωμένη στην 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος φιλοξενούν στο στούντιο δύο ανθρώπους που κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη στο εξωτερικό. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του υποδεχόμαστε τον Λουκά Θάνο -τον συνθέτη  που μελοποίησε την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε ποίηση Κώστα Βάρναλη- και ο οποίος «δώρισε» στην εκπομπή δύο από τα νέα του τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά.

Κατευθείαν από το Βερολίνο υποδεχόμαστε επίσης, τον σκηνοθέτη Αστέριο Κούτουλα λίγες μόνο ημέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας του για τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη».

Το ζήτημα  της λογοκρισίας της χούντας στα τραγούδια αναλύει ο κριτικός και ιστορικός Μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ για το πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του, μιλάει ο μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης.

Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου, βραβευμένη με το «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία της στη θρυλική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», που λογοκρίθηκε από τη χούντα, μας αποκαλύπτει πώς αναμετρήθηκε με το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ ο Ζαχαρίας Καρούνης, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης που είχε πει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης.

Φωνή στα τραγούδια του Πολυτεχνείου δίνουν οι Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Προδρόμου, Χριστίνα Μαξούρη, Πάνος Μπούσαλης, Μυρτώ Βασιλείου, Δημήτρης Νικολούδης και Άντρη Θεοδότου.

Στην παρέα μας επίσης, η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και οι ηθοποιοί Καλή Δάβρη και Ναταλί Δήμου.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.