ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Αφιέρωμα στον Θύμιο Παπαδόπουλο 09.11.2018

ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Αφιέρωμα στον Θύμιο Παπαδόπουλο 09.11.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Η μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» συνεχίζει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν ανανεωμένη, με σκοπό να ενώσει το τραγούδι με τον πολιτισμό και όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο!

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

Κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 στην EΡΤ1, μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στον Θύμιο Παπαδόπουλο» 

Στην προσωπικότητα και στο ταλέντο ενός ξεχωριστού μουσικού, του Θύμιου Παπαδόπουλου, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», που μεταδίδεται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος φιλοξενούν τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που ξεκίνησε την πορεία του με δάσκαλο τον  Μάνο Χατζιδάκι κι εξακολουθεί να συνεργάζεται  με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής και θεατρικής σκηνής.

Άγνωστες ιστορίες  από τα παρασκήνια συναυλιών και ηχογραφήσεων αποκαλύπτουν, ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και οι ερμηνευτές:  Μάριος Φραγκούλης, Ορφέας Περίδης,  Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας  Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Απόστολος Ρίζος,  Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δημήτρης Κανέλλος.

Για το μεγάλο του ταλέντο μιλούν ο πρώην διευθυντής της Sony Δημήτρης Γιαρμενίτης, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης και οι ηθοποιοί Ελένη Ζαραφίδου και Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.

Η σύζυγός του και δασκάλα Φωνητικής, Αρετή Τοπουζίδη, με χιούμορ αποκαλύπτει πώς τους ένωσε το παιχνίδι της μοίρας, ενώ ο αδελφός του και ηχολήπτης Σωτήρης Παπαδόπουλος συμπληρώνει την εικόνα για τον μεγάλο μας αυτόν μουσικό.

Με τον Θύμιο Παπαδόπουλο «συμπράττουν»  κλαρινέτα, σαξόφωνα, καθώς και ξύλινα όργανα που έχει φτιάξει ο ίδιος, όπως επίσης το κιθαριστικό ντουέτο των Στέλιου Γκόλγκαρη  –  Βασίλη Μαστοράκη και ο μουσικός Δημήτρης Μπάος.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.