ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΑΕΚ 1992 – 1993» 12.08.2018

ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΑΕΚ 1992 – 1993» 12.08.2018

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική-αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό Αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννησή του, τη σεζόν 1979-1980 ώς τις μέρες μας.

Σε αυτή τη σειρά εκπομπών οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς ήρωες που μας συγκινούν, ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.

    Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, στις 22:00
 «ΑΕΚ 1992 – 1993»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο δεύτερο από τα τρία διαδοχικά πρωταθλήματα της ΑΕΚ και στην κάμερα μιλούν μεταξύ άλλων, οι πρωταγωνιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου όπως ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι Βασίλης Δημητριάδης (πρώτος σκόρερ εκείνη τη σεζόν με 33 γκολ), Βασίλης Τσιάρτας, Αντώνης Μήνου, Ζόραν Σλίσκοβιτς, Σταύρος Σταματής. Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα θυμηθούν πώς εξελίχθηκε η «μάχη» με τον Παναθηναϊκό και πώς έκοψε πρώτη το νήμα στο τέλος η «Ένωση». Ακόμα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από την πορεία της ΑΕΚ, αλλά και άγνωστες ιστορίες εκείνης της εποχής.