ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Επετειακή εκπομπή 26.10.2018

ΕΡΤ1: «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – Επετειακή εκπομπή 26.10.2018

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ώρα 22:00

Ένα ξεχωριστό επετειακό πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 22:00.

Τον πρώτο λόγο σ’ αυτή την επετειακή εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, έχουν τα τραγούδια του Έπους του ’40, της Κατοχής και της Αντίστασης, αλλά και εκείνα των μεγάλων συνθετών και ποιητών μας, για να πούμε ένα μεγάλο «Όχι» στον πόλεμο και το φασισμό.

Η αυλαία ανοίγει με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κι ακολουθούν τα  τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, «πειραγμένα» ρεμπέτικα της εποχής που σατιρίζουν τον Μουσολίνι, καθώς και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου και του Χρήστου Λεοντή.

Μαζί μας, οι ερμηνευτές Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Χρυσούλα Στεφανάκη, Σπύρος Πατράς, Άρτεμις Ματαφιά και Θοδωρής Νικολάου.

Άρωμα Κρήτης μάς φέρνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Δικταίοι – Καστρινοί» και η φωνή του Γιώργου Δαγαλάκη.

Το κλίμα της εποχής αναβιώνουν με άγνωστες ιστορίες από το Έπος του ’40 και την Κατοχή, ο Βασίλης Τραΐφόρος, ηθοποιός – ανιψιός του Μίμη Τραΐφόρου και της Σοφίας Βέμπο, ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς, η Εύα Μελά, ζωγράφος – χαράκτρια και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Γιώργος Λεβιθόπουλος, υπεύθυνος του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων και ο Γιάννης Περάκης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω.

Ακόμη μαζί μας, οι ηθοποιοί Μαρία Δελετζέ, Μπέτυ Αποστόλου και Δημήτρης Σταματελόπουλος, που ερμηνεύουν Μάνο Λοΐζο.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, στην ΕΡΤ1, λέμε «Ναι» στα τραγούδια και στην ειρήνη, «Όχι» στον πόλεμο και το φασισμό.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.