ΕΡΤ1-Τροποποίηση προγράμματος 16.09.2018

ΕΡΤ1-Τροποποίηση προγράμματος 16.09.2018

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ1

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

……………………………………………………………………………………………..

10.50 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ (Ε) W

 «Σύρος»

11.30 ΠΡΟΒΑ ΓΑΜΟΥ (Ε)  W

«Κύπρος»

Σε αυτό το επεισόδιο επισκεπτόμαστε την Κύπρο και ζούμε από κοντά ένα διήμερο προετοιμασίας του γάμου του Λεωνίδα και της Γιώτας. Ακολουθούμε την νύφη στις τελευταίες ετοιμασίες του γάμου και της δεξίωσης και γνωρίζουμε τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου. Η μουσική που ακούμε σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, μας δίνει το ρυθμό του νησιού.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς και οι φίλοι, μας μεταφέρουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό το γεγονός. Όταν η συζήτηση πηγαίνει στο Κυπριακό, τα πρόσωπα σοβαρεύουν και η συγκίνηση της χαράς δίνει την σειρά της σε αυτή της λύπης και της πικρίας. Η γενιά που έζησε τα γεγονότα φοβάται μήπως οι νέοι συνηθίσουν, βαρεθούν και δεν διεκδικήσουν τα εδάφη από τους Τούρκους.

Η γενιά που εκπροσωπεί η Γιώτα, 25 ετών, υποστηρίζει πως τα πράγματα είναι καλά κι έτσι. Είναι ήρεμα και δεν χρειάζεται για γίνουν πιο περίπλοκα. Η χαρά των παιδιών θα επικρατήσει της θλίψης και στο γλέντι όλοι θα ξεφαντώσουν χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και τηρώντας όλα τα έθιμα, ακόμη και το έθιμο να ξαπλώνουν το γαμπρό στον καναπέ και να τον σηκώνουν στα χέρια!

Σκηνοθεσία-Δ/νση φωτογραφίας: Χρήστος Μπάρμπας

Μοντάζ: Νίνα Φούφα

12.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

……………………………………………………………………………………………..