«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» στην ΕΡΤ1 17 & 18.11.2018

«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» στην ΕΡΤ1 17 & 18.11.2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
 «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»
Με τον Τάκη Σαράντη

Ημερ. μετάδοσης: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00

Κάθε Σάββατο 10:00-12:00 και κάθε Κυριακή 10:00-11:30 στην ΕΡΤ1, ο Τάκης Σαράντης «πάει» αλλιώς την ενημέρωση, την πολιτική, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, τα ρεπορτάζ, προσεγγίζοντας την επικαιρότητα και τις ειδήσεις με μια διαφορετική ματιά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Τάκης Σαράντης φιλοξενεί στο στούντιο τη Μέλπω Λεκατσά, φαρμακοποιό σήμερα στο επάγγελμα αλλά υπεύθυνη του φαρμακείου στο Πολυτεχνείο και τότε, κατά τη διάρκεια δηλαδή της εξέγερσης. Η κα Λεκατσά θυμάται στιγμές από τις ημέρες εκείνες αλλά και τις επόμενες, όταν μόλις 21 ετών φυλακίστηκε από το χουντικό καθεστώς και κατάφερε να κρατήσει τις μνήμες της ζωντανές, καταγράφοντάς τις στο περιτύλιγμα μιας σοκολάτας. Παράλληλα, χαρακτηριστικές στιγμές από εκείνες τις τρεις ημέρες πριν από 45 χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα θυμάται και η «φωνή του Πολυτεχνείου», Δημήτρης Παπαχρήστος.

Στη συνέχεια, καλεσμένος του Τάκη Σαράντη στο στούντιο, είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας με τον οποίο θα συζητήσουν όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Τέλος, ο αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Ευαγγελόπουλος μιλάει για την παράσταση «Έφη. Από το Ευτυχία», έναν συγκλονιστικό μονόλογο που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, αφού περάσουμε μια βόλτα από τις Σέρρες, όπου θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται το «χαβιάρι» από έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και αφού περιηγηθούμε στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας, θα καταλήξουμε στην Τεχνόπολη για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους οργανωτές του Φεστιβάλ «Raise Your Voice – Ενάντια στο Εμπόριο Ανθρώπων».

Καλεσμένος του Τάκη Σαράντη στο στούντιο, είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Τέλος, θα μάθουμε γιατί «Άστρα να πάνε» στο Θέατρο Κάππα, καθώς θα μας τα πουν όλα η ηθοποιός Μάρα Δαρμουσλή και ο ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Μαγδαληνός.

Παρουσίαση: Τάκης Σαράντης

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης

Αρχισυνταξία: Αθηνά Σαλούστρου

Δημοσιογραφική ομάδα: Νάσια Μπουλούκου, Έλενα Καρανάτση

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη