«Αϊνστάιν» – Νέα εξαιρετική βιογραφική σειρά στην ΕΡΤ1  06-16.01.2020

«Αϊνστάιν» – Νέα εξαιρετική βιογραφική σειρά στην ΕΡΤ1  06-16.01.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Αϊνστάιν»

(Genius: Einstein)

Τη νέα εξαιρετική βιογραφική δραματική σειρά «Αϊνστάιν» (Genius: Einstein), παραγωγής ΗΠΑ 2017, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 στις 23:15 και θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη την ίδια ώρα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές.

Βιογραφική δραματική σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ, Μίνκι Σπάιρο, Κέβιν Χουκς, Τζέιμς Χόουζ, Κεν Μπίλερ.

Παίζουν: Τζέφρεϊ Ρας (καθηγητής Αϊνστάιν), Τζόνι Φλιν (νεαρός Αϊνστάιν), Σαμάνθα Κόλεϊ (Μιλέβα Μάριτς), Ραλφ Μπράουν (Μαξ Πλανκ), Ρίτσαρντ Τοπόλ (Φριτς Χάμπερ), Μάικλ Μακ Ελχάτον (Δρ. Φίλιπ Λέναρντ), Έμιλι Γουάτσον (Έλσα Αϊνστάιν).

Πνεύμα ανεξάρτητο, εξαιρετικά έξυπνος, αιώνια περίεργος, ο Αϊνστάιν άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον περίφημο φυσικό που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Από τις πρώτες του αποτυχίες ώς τα επιτεύγματά του στον κόσμο των ακαδημαϊκών κι από την αδιάκοπη αναζήτηση της αγάπης και της ανθρώπινης επαφής, σκιαγραφείται το πορτρέτο του πραγματικού Αϊνστάιν και της πολυπλοκότητάς του.Η σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο «Η Βιογραφία μιας Ιδιοφυΐας» του Γουόλτερ Άιζακσον (Walter Isaacson), σκιαγραφεί την ταπεινή του καταγωγή, καθώς και τους αγώνες του, ως επαναστατημένος νεαρός στοχαστής, να αναγνωριστεί από τους ακαδημαϊκούς κύκλους. Η κάμερα της σειράς τον ακολουθεί όταν δραπετεύει από τη ναζιστική Γερμανία για την Αμερική, καταγράφει τους δύο γάμους του, τις πολυάριθμες σχέσεις του και τέλος, την αποδοχή του από τους συνομήλικούς του και τις προσωπικότητες της εποχής που ακολουθεί την αποκάλυψη της Θεωρίας της Σχετικότητας.

Με παραγωγούς τους βραβευμένους με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ και Μπράιαν Γκρέιζερ, καθώς και μια πλειάδα ηθοποιών από όλο τον κόσμο, η σειρά Genius είναι μια σαρωτική ιστορική βιογραφία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 1ο. Μπροστά στο κύμα του αντισημιτισμού, που συνεχώς διογκώνεται στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, ο περίφημος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν αντιμετωπίζει το δίλημμα να αναζητήσει καταφύγιο στην Αμερική μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του Έλσα ή να μείνει σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους Εβραίους συναδέλφους του ακαδημαϊκούς. Ανακαλεί στη μνήμη του τις πρώτες μέρες ως ξεροκέφαλος φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνώρισε τον πρώτο έρωτα της ζωής του: τη Μιλέβα Μάριτς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 2ο. Σε μόνιμη σύγκρουση με το μοναδικό κορίτσι της τάξης του στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ο νεαρός Αϊνστάιν ερωτεύεται την αποφασιστική Μιλέβα. Ενώ η παθιασμένη σχέση τους τροφοδοτεί τη φλόγα της αμοιβαίας περιέργειας και τη λατρεία τους για την επιστήμη, η απερίσκεπτη εγκατάλειψή τους δεν περνά απαρατήρητη από τον αυστηρό καθηγητή του Αϊνστάιν, τον Βέμπερ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 3ο.  Αμέσως μόλις παίρνει το πτυχίο του ο Αϊνστάιν, προσπαθεί να βιοποριστεί και βρίσκει την αναγνώριση που ζητεί για τις αντισυμβατικές ιδέες του σ’ έναν κόσμο που ακολουθεί την παράδοση και το πρωτόκολλο. Τελικά, καταφέρνει να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη εύπορων ερασιτεχνών και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην προοπτική να μπορέσει να φροντίσει την έγκυο αγαπημένη του Μιλένα, όταν η τραγωδία τούς χτυπά την πόρτα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 4ο. Ενώ εργάζεται καθημερινά στο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Βέρνης, ο Αϊνστάιν δουλεύει ασταμάτητα μαζί με τη νέα του σύζυγο Μιλέβα, τροφοδοτώντας με τέσσερα άρθρα το επιστημονικό περιοδικό «Annus Mirabilis» («Εξαιρετική Χρονιά»), το επιστημονικό περιοδικό των φυσικών. Με ένα από τα άρθρα του καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του πατέρα της Κβαντικής Θεωρίας, του Μαξ Πλανκ, με τη διάσημη εξίσωσή του E=mc2.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 5ο. Απολαμβάνοντας μια πρώτη γεύση αναγνώρισης μεταξύ των πιο περίφημων επιστημονικών εγκεφάλων της Ευρώπης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Μαρί Κιουρί, ο Αϊνστάιν παραμελεί τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Τώρα πλέον, με δύο παιδιά και τη σύζυγό του να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κατάθλιψη, ο Αϊνστάιν αναζητεί χαλάρωση στην αγκαλιά μιας καινούργιας αγάπης στο Βερολίνο, καθώς αρχίζει να σκέπτεται το ενδεχόμενο μιας θέσης στην περίφημη Πρωσική Ακαδημία Επιστημών που θα τον φέρει πιο κοντά σ’ εκείνη αλλά θα αποτελέσει απειλή για το γάμο του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 6ο. Ο Αϊνστάιν, στην προσπάθειά του να αποδείξει τη Θεωρία της Σχετικότητας, έχει την αρωγή του αστρονόμου Έργουιν Φίνλεϊ – Φρέντλιχ για τη φωτογράφιση της ηλιακής έκλειψης στη Ρωσία. Καθώς οι εντάσεις στην Ευρώπη αποτελούν απειλή για το ξέσπασμα ενός Παγκόσμιου Πολέμου, ο Αϊνστάιν «χτίζει» τη σχέση του με την Έλσα, αντιμετωπίζοντας ένα τελεσίγραφο. Θέλει διαζύγιο από τη Μιλέβα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 7ο. Καθώς ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη, ο Αϊνστάιν δέχεται την τελική ώθηση και εντείνει την έρευνά του για να αποδείξει τη Θεωρία της Σχετικότητας, όταν ο μαθηματικός Ντέιβιντ Χίλμπερτ προσπαθεί να επινοήσει την απόδειξη της Θεωρίας του πριν από εκείνον. Από τη στιγμή που ο Αϊνστάιν αναδύεται από τον ξέφρενο αγώνα, ανακαλύπτει τον πόλεμο και ξυπνά μέσα του ένας πατριωτισμός σαρωτικός που τον οδηγεί ενάντια σ’ έναν από τους πιο κοντινούς του φίλους με αποτέλεσμα να στοιχίσει τη ζωή κάποιου πολύ αγαπημένου του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 8ο. Αντιμέτωπος με την άνοδο του Ναζισμού, προσπαθεί να διαφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ανακαλύπτει όμως, ότι τόσο η δική του βίζα όσο και εκείνη της συζύγου του Έλσα, έχουν μπλοκαριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επιπλέον, η εμφανής συμπάθειά του προς τους Εβραίους τον έχει βάλει στο στόχαστρο του διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Ερευνών Έντγκαρ Χούβερ ως πιθανό κομμουνιστή. Στην προσπάθεια του Αϊνστάιν να πείσει τον διπλωμάτη ότι ο μεσήλικας φυσικός και η σύζυγός του δεν αποτελούν απειλή για την Αμερική, κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.