«Αϊνστάιν» – Τα τρία τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής βιογραφικής σειράς στην ΕΡΤ1...

«Αϊνστάιν» – Τα τρία τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής βιογραφικής σειράς στην ΕΡΤ1  20-22.01.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Αϊνστάιν»

(Genius: Einstein)

Τα τρία τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής βιογραφικής δραματικής σειράς «Αϊνστάιν» (Genius: Einstein), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 20 έως και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 23:15. 

Βιογραφική δραματική σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ, Μίνκι Σπάιρο, Κέβιν Χουκς, Τζέιμς Χόουζ, Κεν Μπίλερ.

Παίζουν: Τζέφρεϊ Ρας (καθηγητής Αϊνστάιν), Τζόνι Φλιν (νεαρός Αϊνστάιν), Σαμάνθα Κόλεϊ (Μιλέβα Μάριτς), Ραλφ Μπράουν (Μαξ Πλανκ), Ρίτσαρντ Τοπόλ (Φριτς Χάμπερ), Μάικλ Μακ Ελχάτον (Δρ. Φίλιπ Λέναρντ), Έμιλι Γουάτσον (Έλσα Αϊνστάιν).

Πνεύμα ανεξάρτητο, εξαιρετικά έξυπνος, αιώνια περίεργος, ο Αϊνστάιν άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον περίφημο φυσικό που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Από τις πρώτες του αποτυχίες ώς τα επιτεύγματά του στον κόσμο των ακαδημαϊκών κι από την αδιάκοπη αναζήτηση της αγάπης και της ανθρώπινης επαφής, σκιαγραφείται το πορτρέτο του πραγματικού Αϊνστάιν και της πολυπλοκότητάς του.

Η σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο «Η Βιογραφία μιας Ιδιοφυΐας» του Γουόλτερ Άιζακσον (Walter Isaacson), σκιαγραφεί την ταπεινή του καταγωγή, καθώς και τους αγώνες του, ως επαναστατημένος νεαρός στοχαστής, να αναγνωριστεί από τους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Η κάμερα της σειράς τον ακολουθεί όταν δραπετεύει από τη ναζιστική Γερμανία για την Αμερική, καταγράφει τους δύο γάμους του, τις πολυάριθμες σχέσεις του και τέλος, την αποδοχή του από τους συνομήλικούς του και τις προσωπικότητες της εποχής που ακολουθεί την αποκάλυψη της Θεωρίας της Σχετικότητας.

Με παραγωγούς τους βραβευμένους με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ και Μπράιαν Γκρέιζερ, καθώς και μια πλειάδα ηθοποιών από όλο τον κόσμο, η σειρά Genius είναι μια σαρωτική ιστορική βιογραφία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 8ο. Ο Αϊνστάιν, αντιμέτωπος με την άνοδο του Ναζισμού, προσπαθεί να διαφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ανακαλύπτει όμως, ότι τόσο η δική του βίζα όσο και εκείνη της συζύγου του Έλσα, έχουν μπλοκαριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η εμφανής συμπάθειά του προς τους Εβραίους τον έχει βάλει στο στόχαστρο του διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Ερευνών, Έντγκαρ Χούβερ, ως πιθανό κομμουνιστή. Στην προσπάθεια τού Αϊνστάιν να πείσει τον διπλωμάτη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν αποτελούν απειλή για την Αμερική, κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 9ο. Ο Αϊνστάιν εγκαθίσταται στο νέο του σπίτι στο Πρίνστον, όμως νέες επιστημονικές θεωρίες από εκκολαπτόμενους επιστήμονες, όπως ο Νιλς Μπορ, απειλούν το έργο μιας ζωής.

Και το χειρότερο, ο Αϊνστάιν ενημερώνεται για έναν συνεχώς διογκούμενο κίνδυνο στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, που πιθανόν να οδηγήσει σε νίκη των Ναζί στον πόλεμο: τη διάσπαση του ατόμου.

Ανησυχεί μήπως αυτό οδηγήσει στη δημιουργία ενός υπερόπλου και προσπαθεί να πείσει τον Ρούσβελτ να αντιδράσει, ενώ στην προσωπική του ζωή αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά οδυνηρή απώλεια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 10ο (τελευταίο). Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας σημαίνει το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ο Αϊνστάιν γίνεται πολίτης του κόσμου.

Αγωνίζεται για ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ ο ίδιος ζει μια μοναχική ζωή μακριά από τον τελευταίο του συνδετικό κρίκο με τον κόσμο που κάποτε είχε γνωρίσει: το γιο του Χανς Άλμπερτ.

Πασχίζει να ολοκληρώσει τη Θεωρία του Ενοποιημένου Πεδίου, συνεχίζοντας την αέναη αναζήτηση απαντήσεων, κυρίως εκείνων που θα τον φέρουν πιο κοντά στο γιο του.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.