«Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» με την ΕΡΤWORLD

«Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» με την ΕΡΤWORLD

 «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες»

με την ΕΡΤWORLD

Με μια χριστουγεννιάτικη εκπομπή, που φιλοδοξεί να ενώσει τους Έλληνες όλου του κόσμου, η ΕΡΤWORLD και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα, με επίκεντρο τα παιδιά των Ελλήνων ομογενών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Τα παιδιά αυτές τις γιορτινές μέρες βρίσκονται μακριά από τους φίλους και τους συγγενείς τους, χάνουν τη χαρά και τη μαγεία της γιορτής και κρύβουν -λόγω συνθηκών- τα συναισθήματά τους πίσω από μία άβολη μάσκα. Σε αυτά θα δώσουμε το λόγο. Στα παιδιά, όπου υπάρχουν συμπατριώτες μας, ζητήσαμε να στείλουν στην εκπομπή «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» τις ευχές τους, τραγούδια, κάλαντα, έθιμα από τα μέρη που ζουν, ό,τι αυτά νομίζουν, και σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά, πρωτοτυπία και δημιουργικότητα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας. Παρουσιάζουν έθιμα με μεγάλο ενδιαφέρον, τραγούδια και κάλαντα που δεν έχουμε ξανακούσει και στέλνουν την αγάπη τους στους παππούδες και τις γιαγιάδες με πολύ συγκινητικό τρόπο.

Παιδιά από την Αυστραλία, την Αμερική, την Ευρώπη, το Κονγκό, το Ομάν, από την Τασκένδη, την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ουκρανία, την Ιορδανία,  από χώρες που νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες, φτιάχνουν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, ό,τι ακριβώς μας λείπει αυτές τις δύσκολες μέρες.

Η επαφή μας με τα παιδιά, ειδικά με αυτά που ζουν σε απομακρυσμένα σημεία, έδειξε σε όλους μας, για άλλη μια φορά, την τεράστια αγάπη που έχουν για την πατρίδα τους.

Η εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος πλαισιώνεται από μουσικό πρόγραμμα σε επιμέλεια Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τη συμμετοχή Ελλήνων ομογενών καλλιτεχνών και φιλοξενεί εορταστικά μηνύματα και ευχές από βουλευτές και δημάρχους ελληνικής καταγωγής σε διάφορες χώρες.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στις 03:00 (ώρα Ελλάδας), για να την παρακολουθήσουν οι συμπατριώτες μας όπου και αν βρίσκονται. Μεταδίδεται, επίσης, από το ραδιόφωνο μέσω της Φωνής της Ελλάδας και διαδικτυακά μέσω ERTFLIX, όπου θα επιλέξετε ERTworld Live.

Το ERTFLIX είναι η πλατφόρμα της ΕΡΤ, όπου θα βρείτε ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, αθλητικά και βέβαια το ERTworld (fb: Ert World). Είναι δωρεάν και εμπλουτίζεται συνέχεια.

 

Παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος

Αρχισυνταξία: Θανάσης Χούπης

Σκηνοθεσία: Μένος Δελιοτζάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος

Παραγωγή: Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού (dga@ert.gr) – ΕΡΤ