«Δίχτυ προστασίας» – Μία αποκαλυπτική έρευνα για τα ναρκωτικά στην εκπομπή «ΕΡΤ...

«Δίχτυ προστασίας» – Μία αποκαλυπτική έρευνα για τα ναρκωτικά στην εκπομπή «ΕΡΤ Report» της ΕΡΤ1 09.01.2019

ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΡΤ REPORT

Με την Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα

«Δίχτυ προστασίας»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 23:30

LE7_4955

Μία ακόμα αποκαλυπτική έρευνα παρουσιάζουν η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα στην εκπομπή «ΕΡΤ Report», που μεταδίδεται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 23:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Με τα νέα ναρκωτικά, τις συνθετικές ουσίες που εξαθλιώνουν πιο γρήγορα τους χρήστες, τη φτώχεια, την αστεγία, τη βία, τις μολυσματικές και ψυχικές ασθένειες, η κατάσταση στις πιάτσες της Αθήνας απαιτεί καινοτόμες λύσεις.

Η εκπομπή «ΕΡΤ Report» εστιάζει στη μείωση βλάβης, δηλαδή στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την προστασία των πιο ευάλωτων από τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, αλλά και για την προάσπιση της δημόσιας Yγείας. Από το streetwork και τη διανομή υγειονομικού υλικού μέχρι τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συνομιλούν με τους φορείς αντιμετώπισης των ναρκωτικών, την κοινότητα των χρηστών και κατοίκους του κέντρου της Αθήνας. Όλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται ένα «δίχτυ προστασίας» για τους πιο αδύναμους. Υπάρχει; Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της πολιτείας;

Στη Λισαβόνα, η ομάδα της εκπομπής αναζήτησε τι κάνουν καλά οι Πορτογάλοι και θεωρούνται πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των επιπτώσεών τους. Η απάντηση βρίσκεται στην ολιστική προσέγγιση με πυλώνες τον ανθρωπισμό και τον ρεαλισμό, όπως λέει ο Ζοάο Γκουλάου, ένας από τους συντελεστές του πορτογαλικού θαύματος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Μάχη Νικολάρα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.